استفاده کشورهای مختلف از اپلیکیشن‌ها برای مبارزه با کرونا

شیوع ویروس کوید-۱۹ کشورها را در سراسر جهان با بحران مواجه کرده است. اغلب کشورها برای مبارزه با کرونا قرنطینه و قوانین سخت گیرانه وضع کرده‌اند.

مسئولین برخی کشورها با گرفتن انگشت اتهام به سوی مردم سعی در پوشاندن ضعف‌های خود در زمینه مدیریت بحران و سایر زمینه‌ها دارند. مسئولین محترم این کشورها طبق معمول اشتباهات خود را گردن نمی‌گیرند و با دروغگویی همیشگی سعی در پیشبرد اهدافشان دارند. از سایر مشکلات این کشورها می‌توان به حضور افراد نالایق در پست‌های مهم، فقدان زیرساخت مناسب برای شرایط بحران، اولویت بندی‌های اشتباه و … اشاره نمود که خدا رو شکر ما در این کشورها زندگی نمی‌کنیم.

در شرایط فعلی تکنولوژی و بسترهای نرم افزاری موجود بسیار می‌تواند راهگشا باشد. برای کمک به مردم در طی این دروان سیاه، کشورهای مختلف برنامه‌هایی را برای جمع آوری داده و اطلاع رسانی عرضه کرده‌اند.

غول‌های نرم افزاری مانند گوگل و مایکروسافت هم ابزارهای مبتنی بر وب را عرضه کرده‌اند تا داده‌های دقیقی را برای میلیون‌ها کاربر ارائه دهند. ما در این مطلب به برنامه‌ها و ابزارهای که کشورها برای مبارزه با کرونا راه اندازی کرده‌اند، می‌پردازیم.

برنامه‌های عرضه شده توسط دولت‌ها برای جلوگیری از شیوع و مبارزه با کرونا

چین

چین یکی از کشورهایی است که به خاطر شیوع ویروس COVID-19 به شدت آسیب دید و البته مبدا ویروس هم همین کشور بود. دولت چین با همکاری چاینا الکترونیکس که یک کمپانی حوزه فناوری دولتی است، اپلیکیشن Close Contact Detector یا همان تشخیص تماس نزدیک را رونمایی کرد.

همانطور که از نام برنامه مشخص است، این اپلیکیشن به شما در مورد اینکه با افراد مبتلا ارتباط داشته‌اید یا خیر اطلاع می‌دهد. Close Contact Detector کاربر را مکان یابی می‌کند و به شما بابت نزدیک شدن به مناطق پرخطر هشدار می‌دهد.

چین کلا برای کنترل مردم در دنیا شناخته شده است. این کنترل شامل جمع آوری اطلاعات بیومتریک، ردیابی کاربر از طریق GPS و دوربین‌های مدار بسته است. آن‌ها از این داده‌ها برای ردیابی بیماران مبتلا به ویروس کرونا استفاده می‌کند. کاربر می‌توانند با اسکن QR کد در گوشی هوشمند خود در AliPay یا WeChat، ثبت نام کنند و پس از آن برای تایید موبایل و آیدی را وارد نمایند.

این اپلیکیشن فضای اداره‌ها، اتاق‌های انتظار و وسایل حمل و نقل عمومی را پوشش می‌دهد. زمانی که این اپلیکیشن همه داده‌ها را در دسترس داشته باشد، به طور مثال به شما هشدار می‌دهد فردی که دو ردیف عقب‌تر از شما نشسته، به ویروس کرونا مبتلا است یا خیر!

منبع

سنگاپور

کشور سنگاپور برنامه‌ای مشابه چین را عرضه کرده است اما برخلاف دولت چین مکان کاربر را ردیابی نمی‌کند، رویکرد آن‌ها فوق‌العاده است. اپلیکیشن TraceTogether با تبادل اطلاعات از طریق بلوتوث تا شعاع دو متری سایر کاربران را شناسایی می‌کند.

وزرات بهداشت سنگاپور مکررا از کاربران درخواست می‌کند که لاگ‌ها را ارسال کنند و این امر کاملا اختیاری است. این سوابق رمزگذاری و در دستگاه کاربر ذخیره می‌شوند. با این شرایط به هیچ وجه حریم خصوصی کاربران نقض نمی‌شود. این راه حل توسط آژانس فناوری دولتی سنگاپور ملقب به GovTech و وزرات بهداشت این کشور تهیه شده است.

البته اگر کاربران اطلاعات اشتباه ارائه دهند، ممکن است دولت آن‌ها را جریمه کند. لازم به ذکر است استفاده از این اپلیکیشن اجباری نیست. سنگاپور راهکارهای فوق‌العاده‌ای برای مبارزه با کرونا در مقایسه با سایر کشورها پیاده کرده است و به خاطر واکنش سریع در مقابله با ویروس، ستایش بین المللی را به دست آورد.

این کشور اعلام کرده که BlueTrace، فناوری استفاده شده برای برنامه TraceTogerther را آزادانه در اختیار توسعه دهندگان قرار داده است. بنابراین هر توسعه دهنده‌ای می‌تواند از آن برای ردیابی کرونا در کشورهای مختلف استفاده کند.

دانلود

بریتانیا

به دنبال راهکار سنگاپور، دولت انگلستان هم قصد دارد برنامه ردیابی بیمارهای کرونا را منشر کند. این کشور در حال حاضر قرنطینه است و فناوری شبیه به برنامه TraceTogether را می‌خواهند اجرایی کنند. این فناوری مبتنی بر بلوتوث برای هشدار دادن به کاربر، در صورت نزدیک شدن به شخصی که مبتلا به کرونا است، استفاده می‌شود. دولت این کشور انتظار دارد که بیش از ۵۰ درصد مردم از این برنامه استفاده کنند.

از نظر نگرانی‌های امنیتی، این اپلیکیشن داده‌ها را به مقامات ارسال نمی‌کند. انتظار می‌رود که این اپلیکیشن بعد از قرنطینه عرضه شود و هدف از انتشار این برنامه، جلوگیری از برخورد با افراد بیمار و محدود کردن شیوع ویروس کرونا است.

ایتالیا

ایتالیا بیشتر از همه کشورهای دنیا از شیوع ویروس کرونا تحت تاثیر قرار گرفته است. این کشور در حدود سه هفته است که قرنطینه شده و دولت ایتالیا یک وب سایت با نام همبستگی دیجیتال را راه اندازه کرده است. در آن وب سایت، شرکت‌ها می‌توانند خدمات خود را به صورت رایگان و یا با تخفیف ارائه دهند.

شرکت‌ها با استفاده از این بستر اخبار، کتاب‌های الکترونیکی و حتی فضای ذخیره سازی ابری رایگان را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. برخی از این شرکت‌ها عبارتند از: Shopify, Cisco, IBM, SkyCarte, 4Books, Amazon Web Services و صدها شرکت دیگر. اپراتورهای تلفن همراه هم حجم اضافه در اختیار کاربران قرار می‌دهند که این شرایط سخت بگذرد.

مشاهده وب سایت

کلمبیا

رئیس جمهور کلمبیا برای مبارزه با ویروس کرونا از برنامه CoronApp-Colombia خبر داده و نگفته که از شنبه همه چیز درست می‌شود. هدف اصلی این اپلیکیشن جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست و اخبار دروغین پیرامون اوضاع COVID-19 در این کشور است.

این برنامه هچنین امکان ثبت نام کاربران را فراهم ساخته تا وضعیت سلامتی خودشان را وارد کنند. این برنامه اطلاع رسانی به مردم و همچنین بررسی وضعیت بهداشتی را انجام می‌دهد. شهروندان این کشور لینک دانلود اپلیکیشن را از طریق پیامک دریافت کردند و برای iOS و اندروید در دسترس است.

دانلود اپلیکیشن

اسرائیل

راه حل اسرائیل مشابه چین است. وزرات بهداشت اسرائیل اپلیکیشنی به نام Hamagen منتشر کرده که به کاربر اطلاع می‌دهد از منطقه آلوده دیدن کرده یا با فرد مبتلا در تماس بوده است.

در بیاینه معرفی این اپلیکیشن آمده است: این برنامه ابزاری تکنیکی است که به ما این امکان را می‌دهد تا سریعا متوجه شویم آیا با فردی مبتلا برخورد داشته‌ایم. با این کار می‌توانیم شیوع بیماری را متوقف و از نزدیکانمان محافظت کنیم.

این اپلیکیشن اطلاعات GPS و SSID (شبکه وای-فای) کاربر را در طی روز جمع آوری می‌کند. وزارت بهداشت همچنین داده‌های مصاحبه با بیماران و سوالات در مورد مکان‌هایی که دو هفته گذشته بوده‌اند را، جمع می‌کند. این داده‌ها به یک فایل JSON اضافه می‌شود که اپلیکیشن هر ساعت یا سریعتر آن را دانلود می‌کند. Hamagen همچنین کاربر را ردیابی می‌کند و اطلاعات را با داده‌های وزارت بهداشت مقایسه می‌کند.

اگر داده‌های کاربر مشخص کند که احتمال دارد وی به کرونا مبتلا شده باشد، اپلیکیشن کاربر را راهنمایی می‌کند که به بیمارستان مراجعه کند.

هند

دولت هند برای مقابله با ویروس کوید-۱۹ یک کانال تلگرام ساخته است. در این کانال داده‌های رسمی، اخبار، فیلم‌ها و سایر اطلاعات مربوط به کرونا قرار داده می‌شود. در این کانال آخرین اقدامات دولت برای مقابله با بیماری کرونا به مردم ارائه داده می‌شود.

مشاهده کانال تلگرام

ابزارهای گوگل، اپل و مایکروسافت برای مقابله با کرونا

گوگل

گوگل با موتور جستجوی قدرتمند خود شاهد سوالات مردم مربوط به کرونا ویروس بوده است. در نتیجه، این غول نرم افزاری یک پورتال اختصاصی برای COVID-19 ایجاد کرده تا بتواند مناسب‌ترین اطلاعات را در یک صفحه وب جمع آوری کند.

در این صفحه اططلاعات ضروری مانند داده‌های سلامتی، نکات ایمنی و پشگیری، داده‌ها و بینش‌ها، منابع و موارد دیگر نمایش داده می‌شود. گوگل ویدیوهای متخصصین سلامتی سراسر دنیا را با هم ادغام کرده است. همچنین دستورات آشپزی و نکات امن ماندن در خانه نیز در اینجا وجود دارد. به شخصه میانبرهای گوگل و ادغام اطلاعات را که در یک صفحه به نمایش داده می‌شوند را دوست دارم.

مشاهده صفحه مربوط به ویروس کرونا

اپل

کمپانی اپل هم با مرکز کنترل بیماری، کار گروه مبارزه با ویروس کرونا کاخ سفید و سازمان مدیریت بحران فدرال همکاری داشته و یک ابزار غربالگری و مجموعه‌ای از منابع را برای کمک به مردم در آگاهسازی و انجام اقدامات مناسب در برابر ویروس کرونا ارائه کرده است.

برنامه و وب سایت COVID-19، با مطرح کردن یک سری سوالات در مورد علائم و برخورد با افراد دیگر توصیه‌هایی را مبنی بر فاصله اجتماعی و قرنطینه خانگی را ارائه می‌دهد. این ابزار همچنین دسترسی به منابع مختلف جهت کمک به مردم برای آگاهی و پشتیبانی مورد نیازشان را فراهم می‌سازد. اپل همچنین سیری را برای فعالیت در این زمینه به روزرسانی کرده است.

مشاهده وب سایت | دانلود برنامه

مایکروسافت

مایکروسافت هم در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده است. ردیاب کرونا بینگ (موتوری جستجوی مایکروسافت) تمامی عناصر را در یک مکان به نمایش می‌گذارد. در این صفحه نقشه جهانی با تعداد موارد گزارش شده، تعداد مرگ و بهبودی نمایش داده می‌شود. مایکروسافت اخبار و فیلم‌ها را از منابع خبری مشهور در سراسر جهان ادغام کرده است. ردیاب همچنین به شما امکان مشاهده آمار بر اساس هر کشور را نیز می‌دهد.

مشاهده صفحه

اگر شرایطش را دارید، در خانه بمانید

اینکه بخواهیم برای همه نسخه خانه ماندن را تجویز کنیم، رویه درستی نیست؛ آن هم در شرایط اقتصادی فعلی کشور ما. اگر شرایط اقتصادی و کاری شما اجازه می‌دهد، تا زمان ریشه کن شدن این ویروس در خانه بمانید. ما هنوز هم هیچ داروی قطعی برای کرونا نداریم، اگر هم این دارو پیدا شود، تولید انبوه آن _اگر نگوییم بیش از یک سال طول می‌کشد،_ حداقل چندین ماه را زمان می‌خواهد. همه‌ی ما منتظر پایان کرونا هستیم، ولی شاید کرونا پایانی نداشته باشد، لطفا این بیماری را دست کم نگیرید. ❤️

همچنین بخوانید:

از طريق iPhoneHacks
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.