تراشه A15 که به تازگی با سری آیفون ۱۳ و آیپد مینی ۶ معرفی شده، دارای ۱۵ میلیارد ترانزیستور است. تراشه A14 با ۱۱.۸ میلیارد ترانزیستور و A13 با ۸.۵ میلیارد ترانزیستور همراه بودند. تراشه M1 نیز که در مک و آیپد پرو ۲۰۲۱ از آن استفاده شد، دارای ۱۶ میلیارد ترانزیستور میباشد.
تراشه A15 بایونیک توسط بزرگترین کارخانه تولید تراشه جهان، یعنی TSMC، با فرآیند تولید ۵ نانومتری پیشرفته تولید شده است. در حال حاضر دنیا با کمبود تراشه روبرو است اما قطعا TSMC به سادگی از کنار بزرگترین مشتری خود نمیگذرد. اپل از این تراشه جدید علاوه بر سری آیفون ۱۳، در آیپد مینی ۶ هم استفاده نمود که ۴۰ درصد عملکرد آن نسبت به نسل قبلی بهتر شده است.
تراشه A15 با پردازنده ۶ هستهای و موتور نمایشگر جدید همراه است و میتواند ۱۵.۸ تریلیون عملیات را در ثانیه انجام دهد. این ۴۴ درصد بیشتر از ۱۱ تریلیون عملیاتی است که A14 در هر ثانیه قادر به انجام آن است. پردازنده گرافیکی ۵ هستهای (۴ هستهای در مدلعای غیر پرو) این تراشه را، اپل بهترین گرافیک گوشیهای هوشمند مینامد. دوربین سری آیفون ۱۳ پیشرفتهای قابل توجهی را داشته که قسمتی را مدیون قدرت این تراشه است. همچنین تراشه استفاده شده در مدلهای پرو برای ویدیو ProRes با رمزگذار/رمزگشای جدیدی همراه میباشد و کش سیستم دوبرابری را ارائخ میدهد.
TSMC اخیرا قیمت تراشههای خود را تا ۲۰ درصد افزایش داده است. البته این افزایش قیمت تا ۳ درصد گریبان گیر اپل شد. به طور معمول هر چه ترانزیستورهای بیشتری روی یک تراشه استفاده شود، قدرت آن بیشتر، و مصرف آن کمتر است.
همچنین بخوانید: