جدیت اپل برای جلوگیری از درز اطلاعات آیفون ۱۲

بعضی از شرکت‌ها همانند گوگل اطلاعات درز شده را با آغوش باز می‌پذیرند و برخی از آن به عنوان ابزار بازاریابی استفاده می‌کنند. از طرف دیگر اپل داستانی کاملا مجزا دارد و از درز اطلاعات محصولات بعدیش به شدت متنفر است. طبق یک گزارش، غول دره سیلیکون آماده است که اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از درز اطلاعات را، به سطح جدیدی برساند.

اپل میدان اطلاعاتی را محصور می‌کند

اگرچه اپل همیشه جلوگیری از درز را جدی گرفته است اما تابستان سال ۲۰۱۳، یعنی شش سال پیش یک اتفاق عجیب افتاد! چند ماه قبل از اینکه آیفون ۵C رونمایی شود، هزاران بدنه این دستگاه توسط یک کارگر چینی از یک کارخانه مستقر در چین به سرقت رفت. این فرد با کمک نگهبان یک کامیون بزرگ را از ساختمان خارج کرد.

این حادثه ظاهرا اپل را مجبور کرد که ۱۹ هزار آیفون ۵C دزدیده شده را برای جلوگیری از درز اطلاعات خریداری کند. به هر حال ظاهرا تلاش اپل کافی نبود و قطعات دزدیده شده به سرعت در اینترنت انتشار یافت و طراحی گوشی هوشمند اپل لو رفت.

اپل به فکر ایجاد یک تیم امنیتی محصولات افتاد که با عنوان NPS شناخته می‌شوند. اعضای این تیم تامین کنندگان اپل را در سراسر جهان زیر نظر دارند و همه چیز را کنترل می‌کنند تا از لو رفتن جلو گیری کنند که موفقیت آمیز هم بوده است. در سال ۲۰۱۴ اپل اعلام کرد که ۳۸۷ آیفون دزدیده شده‌اند اما این تعداد به سرعت کاهش یافت و به ۵۷ عدد در سال ۲۰۱۶ رسید. در یکی از موارد تیم NPS متوجه حفر تونل توسط کارکنان کارخانه و قاچاق قطعات آیفون شد.

در سال‌ها اخیر درز اطلاعات بیشتر از مقر اصلی اپل صورت گرفته و کمپانی‌های دیگر در سایر کشورها کمتر نقش داشتند. این مسئله به اپل اجازه می‌دهد که کمی از اعضای تیم NPS بکاهد و به جای آن به بخش‌های دیگر توجه کند.

نشت‌های الکترونیکی نقطه ضعف فعلی اپل است

با وجود اینکه اپل و سایر کمپانی‌ها کنترل بیشتری نسبت به گذشته در بخش نشت‌های فیزیکی داشته‌اند اما نشت الکترونیکی به طور قابل توجهی افزایش یافته است. طرح‌های شماتیک و کامپیوتری ماه‌ها قبل از رونمایی گوشی‌های جدید، آن‌ها را قابل پیش بینی می‌کنند اما بدون شک این مشکل در اخیرا برای اپل به اوج خود رسید است.

تنها چهار ماه پس از معرفی آیفون XS و هشت ماه قبل از معرفی آیفون بعدی، Steve Hemmerstoffer به فایل‌های طراحی آیفون ۱۱ دسترسی پیدا کرد و یک نمونه اولیه از آن را به نمایش گذاشت. این طرح هنوز تایید نشده است اما قطعا یکی از اولین اطلاعات درز شده و بزرگترین آن‌ها است.

با توجه به این شرایط، اپل منابع خود را برای جلوگیری از نشت دیجیتال تغییر داده است. در حال حاضر اپل یک تیم در مقر اصلی خود به همین منظور دارد و دستورالعمل‌هایی را نیز برای تامین کنندگان در این زمینه ارسال می‌کند. به طور مثال باید تمامی کامپیوترهای شبکه به صورت جداگانه اداره شوند. فایل‌های طراحی کامپیوتری محصولات باید در شبکه ایمن حضور داشته باشند. اپل روی تمامی فایل‌ها واترمارک قرار می‌دهد و همچنین ممنوعیت استفاده از تمامی سرویس‌های ابری شخص ثالث در این کامپیوترها وجود دارد.

اگر اطلاعاتی از سوی یک تامین کننده درز شود باید ۲۵ میلیون دلار به اپل غرامت بدهد و تمامی هزینه‌های مربوط به تحقیقات را پرداخت کند. به همین خاطر برخی از تامین کنندگان تجهیزات امنیتی خود را ارتقا داده‌اند و به دوربین‌های تشخیص چهره، دوربین‌های امنیتی جدید و نگهبان‌های بیشتر روی آورده‌اند. البته در قرارداد فعلی اپل و فاکسکان بندی برای جریمه ذکر نشده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.