بررسی iOS 12 ؛ فصل جدیدی از انقلاب
اپل iOS 12 را در ژوئن معرفی کرده بود و بعد از آن حدود ده نسخه آزمایشی برای تسترهای عمومی و توسعه دهندگان منتشر کرد و در نهایت نسخه عمومی آن در شهریور ماه در دسترس تمامی کاربران قرار گرفت.
تمرکز بر روی عملکرد
بعد از تغییرات ظاهری که در iOS 11 شاهد آن بودیم، iOS 12 قطعا یک به روزرسانی با تمرکز بر روی عملکرد، ثبات و پیشرفتهای پس زمینه است. تغییراتی که به ندرت خبرساز میشوند اما در نهایت به سود کاربر هستند.این تغییرات تنها میتوانند تجربه کاربری را بهبود پذیرند و بر روی روند کلی اکوسیستم تاثیر بسزایی دارد.
به طور کلی iOS 12 بسیار شبیه به iOS 11 است و تغییرات ظاهری بسیار کم هستند اما وقتی به iOS 12 آپدیت میکنید احساس میکنید چند ماه گذشته را در یک رژیم استروئیدی بودهاید!
کَند و کاش در رابط کاربری احساس راحتی را به شما القا میکند و در نهایت اپل به ۶۰ فریم در ثانیه رسید، موضوعی که در iOS 10 و iOS 11 با آن درگیر بود.
این نسخه از iOS، به خصوص برای کاربران دستگاههای قدیمیتر یک تجربه هیجان انگیز است. به ویژه اینکه اپل اعلام کرده است، آیفون ۶ پلاس که ۴ سال است از عرضه آن گذشته در باز کردن برنامهها ۴۰ درصد سریعتر خواهد بود، این سرعت در برنامه دوربین به ۷۰ درصد میرسد و مولتی تسکینگ در مقایسه با سال ۲۰۱۴ دوبرابر سریعتر عمل میکند. البته این تنها بهبود iOS 12 نیست اما یک خبر مهم برای کابران دستگاههای قدیمیتر است.
خودتان را اضافه کنید
واقعیت افزوده به یکی از بحثهای داغ صنعت در چند سال اخیر تبدیل شده است و در حال حاضر تمرکز بر روی آن وجود دارد، اما در iOS 12 بیش از پیش به این مسئله توجه شده است. بازی یکی از زمینههای اصلی به دنبال بهبود واقعیت افزوده در iOS 12 است. با این قابلیت یک یا چند بازی کننده میتواند به طور همزمان در یک محیط بازی را با یکدیگر تجربه کنند. امکاناتی که واقعیت افزوده میتواند به دستگاه اضافه کنند بیپایان است و اپل قصد دارد با فرمت جدید واقعیت افزوده، USDZ، سافاری و سایر برنامههای پیشفرض را برای نمایش چنین محتوایی فعال کند.
یکی دیگه از امکاناتی که با واقعیت افزوده میتوان در دستگاه داشت و در زندگی روزمره کاربرد دارد، ابزار اندازه گیری است. با کمک یک برنامه که با iOS 12 برو روی دستگاه شما نصب میشود میتوانید اندازه و فاصله را نسبتا دقیق به دست بیاورید. این را میتوان یکی از قابلیتهای بسیار کوچکی که واقعیت افزوده میتواند به دستگاهها اضافه کند و نشان میدهد که واقعیت افزوده میتواند خیلی بیشتر از بازیهای آنلاین و خریدهای اینترنتی برای ما کاربردی باشد.
مموجیهای جدیدی نیز به سیستم عامل افزوده شده است. شما میتوانید با جزئیات مموجی مورد نظر خودتان را سفارشی کنید و آن را شبیه به خودتان بسازید. البته اگر اپل قابلیتی را اضافه میکرد که با اسکن صورت قالب اولیه مموجی ساخته شود بسیار جالبتر و جذابتر میشد. این کاری است که سامسونگ با استفاده از دوربین سلفی دستگاه میکند و احتمالش هست که اپل در آپدیتهای آینده این قابلیت را اضافه کند.
مموجی همچنان برنامه مستقلی ندارد و همانند iOS 11 شما باید درون برنامهها از این قابلیت استفاده کنید. احتمالا میتوان بزرگترین بهبود این قسمت را افزایش تایم ضبط انیموجی و مموجی دانست که حالا تا ۳۰ ثانیه میتوان آنها را ثبت کرد که به برای بسیاری از مواقع کافی است. در این نسخه شما میتوانید تمام مموجی ها و انیموجی ها را بر روی صورتتان برای ضبط ویدیو قرار دهید که بسیار جالب است، حتما امتحان کنید.
سیری
به نظر میرسد سیری زمانی که گفته بود میخواهد دقیقتر شود، حقیقت را میگفت. حالا سیری بسیار فعالتر عمل خواهد کرد و سعی میکند که روال کاری شما را یاد بگیرد. علاوه بر این، سیری سعی میکند که میانبر برای برنامهها یا اقدامتی که در یک زمان مشخص مفید باشند را به شما پیشنهاد دهد. به طور مثال برای من همیشه بعد از تایم کاری شماره تماس اعضای خانواده را پیشنهاد میدهد. یکی دیگر از قابلیتهای جذاب سیری ایجاد میانبر با ایجاد دستورات صوتی سفارشی است.
با این میانبرها، شما میتوانید یک فرمان صوتی تعریف کنید که با گفتن آن سیری کار از پیش تعیین شده را انجام دهد.
این قابلیتی است که در دستیار صوتی گوگل هم شاهد آن هستیم که بسیار هم کاربردی است. توسعه دهندگان نیز میتوانند از این قابلیت سیری درون برنامههای خود استفاده کنند و اقدامات کاربردی برنامههای خود را با میانبرهای سیری انجام دهند.
سیری در حال حاضر با پیش از ۴۰ زبان مختلف کار میکند و امیدواریم که به زودی زبان شیرین فارسی نیز به آن اضافه شود. به هر حال برای زبان انگلیسی هم بهتر است بر روی تشخیص زبان و خروجی سیری کار شود که واقعا جای پیشرفت دارد.
نوتیفیکیشنهای گروهی
در کنار حالت تاریک، نمایش اطلاعیهها به صورت گروهی واقعا در iOS نیاز بود و اپل سرانجام این قابلیت را در iOS 12 به دستگاههای خود اضافه کرد. در iOS 12 با اطلاعیههای بیپایان برنامهها باید خداحافظی کرد و حالا تمام اطلاعیههای یک برنامه به صورت دسته بندی شده نمایش داده میشوند و کاربر در صورت تمایل میتواند آنها را گسترش دهد و با سلیقه خود آنها را مدیریت کند.
زمان استفاده از گوشی، مزاحم نشوید ۲، و شما
اپل همانند اندروید یک بخش برای مدیریت زمانی که با گوشی صرف میکنید در این نسخه اضافه کرده است که با هدف کم کردن زمان سپری کردن با گوشی هوشمند شما است که میتوانید زمان استفاده از برنامه و بخشها را محدود کنید. به طور مثال میتوانید تنظیم کنید که روزانه نیم ساعت با شبکههای اجتماعی کار کنید و یک ساعت بازی کنید. بعد از گذشت این زمان آیفون به شما هشدار میدهد که البته میتوانید هشدار را نادیده بگیرید.
ScreenTime همچنان شما را قادر میسازد که مدیریت دستگاههای اعضای خانواده را نیز در دست بگیرید و زمانی که فرزندانتان برای بازی و برنامههای مختلف صرف میکنند را تنظیم کنید.
یکی از قابلیتهای جدید مزاحم نشوید این است که میتوانید اطلاعیههای خاصی را برای یک تایم مشخص بیصدا کنید یا حتی مکان را برای این محدودیت تعریف کنید. چون در گذشته ممکن بود یادتان برود این قابلیت را غیرفعال کنید و باعث تجربه ناخوشایندی احتمالا میشد. این تغییرات کوچک بسیار مهم هستند که باعث میشود کاربر تجربه بسیار بهتری با کار کردن با سیستم عامل داشته باشد.
نتیجه گیری
به طور کلی میتوان گفت iOS 12 همان iOS 11 است با در نظر گرفتن انتظارات منطقی!
بسیاری از ویژگیهای جدید فوقالعاده هستند و امکاناتی هستند که سالها کاربران منتظر آنها بودند. اطلاعیههای گروهی، تماسهای گروه فیس تایم، پیشرفتهای واقعیت افزوده و از همه مهمتر پیشرفت عملکرد دستگاهها. در واقع تمام گوشیهایی که با iOS 11 سازگار بودند با iOS 12 نیز سازگار هستند، چیزی که در سایر سازندههای گوشی اصلا مرسوم نیست؛ حتی آیفون ۵S که ۶ سال پیش معرفی شده است نیز جز این به روزرسانی بوده است.
در این به روزرسانی امکانات جدید دیده میشوند اما شاید انتظار کاربران انقلاب بزرگتری بود، شاید یک انقلاب کاملا مستقل و نه یک فصل جدید از انقلاب iOS 11. تغییرات این نسخه بیشتر به بهبودها منتهی میشوند. به طور مثال سیری باید خیلی بهتر از اینها عمل کند تا بتواند دستیار صوتی الکسا آمازون و از آن مهمتر دستیار صوتی گوگل را به چالش بکشد. درست است که انیموجی و مموجی بسیار سرگرم کننده هستند اما وقتی فاکتور نورآوری به آرامی از بین برود، به سرعت به فراموشی سپرده میشوند.
به طور کلی میتوان iOS 12 را قابل قبول دانست، این پیشرفتهای تدریجی هم به خصوص برای دستگاههای قدیمیتر بسیار خوشایند است.
بسیار پر محتوا بود