بررسی آیفون XR

اپل پس از عرضه آیفون XS و آیفون XS Max که با قیمت نسبتا بالایی به دست کاربران رسیدند، یک آیفون ارزان‌تر نیز برای جانشینی آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس با نام  آیفون XR عرضه کرد.

آیفون XR، گوشی هوشمندیست برای کاربرانی که مایل به ارتقا دستگاه قبلی خود هستند اما هزینه هزار دلاری سری XS برایشان سنگین است. یک محصول ۷۵۰ دلاری که اکثر قابلیت‌های آیفون XS را دارا است اما با قیمت بسیار پایین‌تر.

اگر قصد خرید این دستگاه را دارید یا هم اکنون از آن استفاده می‌کنید پیشنهاد می‌شود این مطلب را مطالعه کنید که با این دستگاه بیشتر آشنا شوید.

طراحی

بر خلاف آیفون ۸ و آیفون۸ پلاس، آیفون ایکس‌آر سرانجام به طراحی که با آیفون ۶ شروع شده بود، پایان داد و طراحی این دستگاه ادامه دهنده شکل ظاهری آیفون X است و خبری از حاشیه‌های صفحه نمایش نیست. طراحی آیفون XR واقعا جالب است، دقیقا شبیه این است که آیفون X را بخواهی ارزان‌تر طراحی کنید. قاب فلزی ضد زنگی که در آیفون X شاهد آن بودیم، با یک آلومینیوم بسیار مات جایگزین شده است (همان چیزی که در آیفون ۸ دیده‌ایم)، که احساس خوبی به آدم منتقل نمی‌کند اما هنوز هم ظاهر با کیفیتی را بروز می‌دهد. در پشت دستگاه نیز از شیشه استفاده شده است که البته کمی از آن چه در آیفون ایکس‌اس و آیفون ایکس‌اس مکس استفاده شده ضعیف‌تر است. باید بسیار مراقب شیشه استفاده شده در پشت دستگاه باشید، چون تعمیرات پر هزینه‌ای دارد.

این دستگاه از نظر ظاهر جدای از جنس بدنه، تفاوت‌های دیگری را با برادران خود دارا است. اول اینکه این دستگاه از آیفون XS ضخیم‌تر است و همچنین حاشیه‌های صفحه نمایش کمی بیشتر است. البته حاشیه‌‌ها آن چنان آزار دهنده نیست و بعد از چند ساعت استفاده عادی می‌شود، درست مثل بریدگی بالای صفحه. ظاهر تلفن به طور کلی خوب به نظر می‌رسد. اپل بالاخره در یک دستگاه LCD از صفحه نمایش با گوشه‌های منحنی استفاده کرد. اگر سایر دستگاه‌ها با این نوع صفحه نمایش را ببینید، خبری از انحنا نیست.

اما در این طراحی یک نقص وجود دارد، اگر به پور لایتینگ از نزدیک با دقت نگاه کنید متوجه می‌شوید تراز نیست! پورتی که معمولا دقیق در وسط سطح پایینی دستگاه قرار دارد. این اولین آیفونی است که این نقص را دارد و اصلا حس خوبی از این بابت به کاربر منتقل نمی‌شود. اما توجه اپل به استانداردهای اپل در زمینه طراحی و ساخت می‌توان امیدوار شد که این آخرین مورد هم خواهد بود.

آیفون XR در رنگ‌های فانتزی همانند زرد، آبی، قرمز، مرجانی، سیاه و سفید عرضه می‌شود. همه آن‌ها عالی به نظر می‌رسند اما هنگام خرید این را در نظر بگیرید که قرار است چند سال با این رنگ زندگی کنید. اگر هر کدام از این رنگ‌ها نزدیک به رنگی است که شما به آن علاقه دارید پس انتخاب برایتان آسان است. در غیر این صورت بهتر است از دو رنگ سیاه و سفید یکی را انتخاب کنید که احتمالا طول می‌کشد از آن‌ها خسته شوید. البته با کیس‌های متنوع می‌توانید هر زمانی خواستید ظاهر دستگاه را تغییر دهید.

آیفون XR در کنار آیفون ۸ پلاس و آیفون ۸

آیفون XR در کنار گلکسی S9 و گلکسی نوت۹ آیفون XR در کنار آیفون XS و آیفون XS Max

صفحه نمایش

این اولین صفحه نمایش LCD اپل است که بدون حاشیه و با لبه‌های گرد روانه بازار شده و اپل نام آن را Liquid Retina Display گذاشته است. طراحی صفحه نمایش خوب است و با رزولوشن ۸۲۸×۱۷۹۲ پیکسلی و دقت رنگ مناسب، می‌توان گفت که صفحه نمایش آن عالی است.

در مقایسه با صفحه نمایش‌های اولد آیفون X، آیفون XS و آیفون XS Max، صفحه نمایش آیفون XR قابل توجه نیست. صفحه نمایش LCD رنگ سیاه کاملی در مقایسه با اولد ندارد. یک مقدار تاری حرکت در صحفه نمایش وجود دارد که البته برای LCD معمول است اما در اولد چنین چیزی وجود ندارد. با این وجود تکنولوژی صفحه نمایش LCD آیفون ایکس‌آر همچنان خوب است، اگرچه بهترین صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند بر روی این دستگاه استفاده نشه است اما صفحه نمایش این دستگاه رضایت بخش می‌باشد.

آیفون XR یک تلفن هوشمند بزرگ با یک صفحه نمایش بزرگ است. اگر از سری آیفون ۶, ۶s، و ۷ به این دستگاه روی بیاورید قطعا یک تغییر بزرگ را با این صفحه نمایش حس می‌کنید. اگر بخواهید از یک دستگاه به روز استفاده کنید باید حتما به سایز برزگ روی بیاورید. شاید اپل این جای خالی را در سال آینده با یک نسخه کوچکتر آیفون XR پر کند.

حداکثر روشنایی (nits) بالاتر بهتر است حداقل روشنایی (nits) پایین تر بهتر است کنتراست بالاتر بهتر است دمای رنگ (کلوین) گاما دقت رنگ rgbcmy پایین تر بهتر است دقت رنگ grayscale پایین تر بهتر است
آیفون XR ۶۷۸
(عالی)
۲
(عالی)
۱: ۱۵۸۴
(عالی)
۷۲۹۳
(خوب)
۲.۲۱ ۲.۲۳
(خوب)
۵.۸۷
(میانگین)
آیفون XS ۶۶۴
(عالی)
۲
(عالی)
قابل اندازه گیری نیست
(عالی)
۶۶۴۴
(عالی)
۲.۲ ۰.۹۱
(عالی)
۲.۱
(خوب)
گلکسی S9 ۶۷۳
(عالی)
۱
(عالی)
قابل اندازه گیری نیست
(عالی)
۶۶۶۹
(عالی)
۲.۱۲ ۲.۳۸
(خوب)
۵.۹۸
(میانگین)
الجی V40 ThinQ ۵۰۴
(عالی)
۳
(عالی)
قابل اندازه گیری نیست
(عالی)
۷۰۰۷
(خوب)
۲.۳۱ ۳.۰۸
(خوب)
۷.۰۲
(میانگین)

رابط کاربری

آیفون XR اکثر ویژگی‌های آیفون XS را دارد. دوربین جلو TrueDepth با فیس آیدی، پرتره و همچننین تراشه قدرتمند A12 بیونیک در آیفون ایکس‌آر یافت می‌شوند. این دستگاه از هر ویژگی نرم افزاری که در آیفون XS و آیفون XS Max گران قیمت یافت شود، پشتیبانی می‌کند.

از قابلیت‌های نرم افزاری می‌توان به مموجی‌ها که قابلیت ساختن و شخصی سازی را دارا هستند و همچنین Screen Time اشاره کرد که در مطلب بررسی iOS 12 به تشریح به آن‌ها پرداخت کرده‌ایم.

همانطور که در آیفون XS و آیفون XS Max شاهده بوده‌ایم، در این دستگاه نیز فیس آیدی، جستجوی تصاویر و سایر مواردی که به موتور عصبی مربوط می‌شوند، سریع‌تر شده‌اند.

عملکرد

آیفون XR به لطف تراشه قدرتمند A12 بیونیک می‌تواند تمام کارهای سری XS را انجام دهد. این تراشه نسبت به نسل قبلی خود ۱۵ درصد برای پردازش و ۵۰ درصد برای گرافیک قوی‌تر شده است که آیفون XR را به یک دستگاه ایده آل برای بازی تبدیل کرده است. در پایین عملکرد این دستگاه را در مقایسه با سه دستگاه دیگر مشاهده می‌کنید.

افزایش قدرت پردازش دستگاه می‌تواند برای واقعیت افزوده بسیار مفید باشد. در حالی که اپل به طور پیش فرض به غیر از نرم افزار اندازه گیری، بهره دیگری از این قابلیت نمی‎‌برد، توسعه دهندگان بسیاری بر روی این قابلیت به طور مداوم کار می‌کنند.

حافظه

یکی از مواردی که آیفون XR را با سری آیفون ایکس‌اس برابر نمی‌کند بخش حافظه است. در آیفون ایکس‌آر از رم ۳ گیگابایتی استفاده شده است، در صورتی که در پرچمداران امسال از ۴ گیگابایت رم بهره می‌برند. در آیفون X و آیفون ۸ پلاس نیز از همین میزان رم استفاده شده و در حال حاضر بیش از حد کافی است. به احتمال زیاد این مقدار حداقل برای ۲ تا ۳ سال آینده کافی می‌باشد.

در مورد فضای ذخیره سازی نیز هیچ مورد قابل توجهی وجود ندارد. این دستگاه در سه ظرفیت ۶۴، ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت عرضه شده است و برخلاف آیفون XS و آیفون XS Max خبری از ظرفیت ۵۱۲ گیگابایتی نیست.

دوربین

دوربین ۱۲ مگاپیکسلی در آیفون XR واقعا جالب است، این دوربین فقط یک لنز دارد اما قابلیت‌های مختلفی از جمله HDR هوشمند و عکسای پرتره را دارد. اساسا این همان دوربین آیفون XS و آیفون XS Max است اما خبری از لنز دوم نیست و شما نمی‌تواند زوم اپتیکال دوبرابری داشته باشید.

اگر تا کنون در مورد HDR هوشمند نشنیده‌اید، باید بدانید که این ویژگی است که از پردازشگر پیشرفته تصاویر و همچنین موتور عصبی برای رسیدن به تصاویر روشن‌تر و در عین حال متعادل‌تر بهره می‌برد. HDR هوشمند یک گام مثبت بسیار بزرگ است که این امکان را فراهم می‌کند تا گوشی هوشمند با مواجه شده با سوژه‌های تاریک به مشکل نخورند و بدون اینکه قسمت‌های تیره تحت تاثیر قرار گیرند، هایلایت‌ها را به خوبی ثبت کنند. این تکنیک شبیه چیزی است که گوگل در گوشی‌های پیکسل خود انجام داده است.

شاید این سوال برای شما پیش بیاید که با وجود یک دوربین این دستگاه چگونه عکاسی پرتره را انجام می‌دهد. با توجه به سخت افزار جدید و نرم افزار قدرتمند، آیفون ایکس‌آر با یک دوربین پرتره‌های کاملا رضایت بخشی را ثبت می‌کند. تنها تفاوت در مقایسه با دوربین‌های دوگانه اپل اینجاست که شما یک میدان باریکتر و متمرکز از دوربین دوم را دریافت نمی‌کنید. در عوض عکس‌های پرتره آیفون XR واید (کشیده) هستند اما هنوز اثر بوکه و تفکیک پذیری بین سوژه اصلی و پس زمینه صورت می‌گیرد. در پایین می‌توانید تصویر ثبت شده با این دستگاه را در مقایسه با آیفون XS مشاهده کنید.

پرتره ثبت شده با آیفون XR پرتره ثبت شده با آیفون XS

آیفون ایکس‌آر همچنین از قابلیت کنترل عمق بهره می‌برد که شما را قادر می‌سازد شدت تاری پس زمینه را کنترل کنید. البته این قابلیت بعد از تصویر برداری و از منوی ویرایش در دسترس است.

کیفیت تصاویر

دوربین ۱۲ مگاپیکسلی عقب آیفون XR فوق‌العاده است. به لطف وجود سنسور جدید و ویژگی‌هایی همچون HDR هوشمند، اغلب تصاویری که با این دوربین گرفته می‌شوند عالی هستند. جزیئات به خوبی ثبت می‌شوند و رنگ‌ها طبیعی هستند که البته گاهی به گرمی می‌زنند.

دوربین XR در تنظیم کنتراست بسیار خوب عمل می‌کند و سوژه‌ها را به درستی روشن می‌کند. در برخی از موارد برای اینکه دستگاه سوژه را بشناسد باید با ضربه زدن آن را مشخص کنید اما در اغلب موارد نیازی به این کار نیست و گوشی هوشمند شما همه کار را انجام می‌دهد.

با این حال اگر عکسی آن طور که می‌خواستید ثبت نشد، ابزار ویرایش مناسبی به صورت پیش فرض در اختیار شما قرار دارد که به راحتی می‌توانید رنگ و نور را کنترل کنید.

گرفتن عکس (ثانیه) پایین تر بهتر است گرفتن عکس HDR (ثانیه) پایین تر بهتر است نمره CamSpeed بالاتر بهتر است نمره CamSpeed ​​با فلش بالاتر بهتر است
آیفون XR ۱.۱۶ ۱.۲ بدون اطلاعات بدون اطلاعات
آیفون XS ۰.۹ ۱.۴ بدون اطلاعات بدون اطلاعات
گلکسی S9 ۰.۷ ۱ بدون اطلاعات بدون اطلاعات
الجی V40 ThinQ ۱.۷ ۱.۸ بدون اطلاعات بدون اطلاعات

ضبط ویدیو

شما می‌توانید ویدیوهایی با وضوح ۴k و ۶۰ فریم در ثانیه با این دستگاه ثبت کنید، این ویدیوها با توجه به کیفیت خود حجم بالایی از فضای گوشی شما را اشغال می‌کنند و فیلمبرداری ۴K برای فردی که ظرفیت ۶۴ گیگابایتی در اختیار دارد احتمالا مشکل ساز شود. جزئیات به طور دقیق ثبت می‌شوند، رنگ‌ها و نور نماینگر تصویر واقعی هستند و هیچ مشکلی با لرزشگیر یا شاتر وجود ندارد. در بالای صفحه ویژگی‌های مفیدی همانند لرزشیر وجود دارد که فیلم را بسیار زیبا و بدون لرزش میکند.

کیفیت تماس

بلندگوی گوشی آیفون XR بسیار با کیفیت است. همانطور که می‌دانید اپل برای پخش محتوای استریو از این اسپیکر به عنوان بلندگوی سمت چپ استفاده می‌کند. کیفیت و قدرت بلندگو رضایت بخش است و اگر شرایط شبکه اپراتور شما خوب باشد می‌توانید از صدای بلند و واضح بهره ببرید که البته تماس تلفنی هیچ گاه نمی‌تواند کیفیت واقعی را بروز دهد و این کیفیت خود را بیشتر در تماس‌های اینترنتی نمایش می‌دهد. میکروفون دستگاه نیز به خوبی عمل کرده و فرد مقابل نیز صدای شما را بلند و واضح دریافت می‌کند.

این قدرت و کیفیت در بلندگوی پایینی نیز قابل لمس است. شما در حالی که موسیقی گوش می‌دهید واقعا اثر استدیویی را متوجه می‌شوید که بسیار جالب است. مهمتر از همه این بلندگوها برای یک تلفن همراه واقعا قوی هستند. به نظر نمی‌رسد که شما از موسیقی با کیفیت و صدای بلند به این زودی‌ها با گوشی هوشمند خود لذت ببرید اما اپل با هر نسل آیفون در حال پیشرفت در این فضا است. می‌توانید میزان خروجی صدای آیفون XR را در مقایسه با چند دستگاه دیگر در پایین مشاهده کنید.

آیفون XR

عمر باتری

با استفاده از باتری ۲۹۴۲ میلی آمپری و رزولوشن معقول صفحه نمایش و همچنین پردازنده A12، آیفون XR یکی از گوشی‌های هوشمندی است که می‌تواند به راحتی تا ۲ روز دوام بیاورید؛ البته در صورت استفاده منطقی و نه سنگین.

برخلاف آیفون X، XS و XS Max در آیفون XR خبری از باتری L شکل نیست و باتری به شکل کاملا مستطیلی ساخته شده است. البته این به معنای در نظر نگرفتن حجم باتری نیست چون با توجه به سایز و قطر دستگاه، اپل برای استفاده از یک باتری بزرگ محدودیتی نداشته است.

آیفون XR

آیفون XR از نظر باتری می‌تواند از آیفون ۷ پلاس یا آیفون ۸ پلاس بهتر عمل کند و بررسی‌های انجام شده روی دستگاه نیز همین را ثابت کند. طبق گفته خود اپل عمر باتری آیفون ایکس‌آر باید بیشتر از آیفون ۸ پلاس باشد که طی بررسی هم آیفون XR در یک تست باتری ۱۱ ساعت دوام آورد که در مقایسه با تست مشابه آیفون ۸ پلاس در حدود ۳۰ دقیق بیشتر است. این پیشرفت عالی است!

آیفون XR

متاسفانه در جعبه این دستگاه نیز یک شارژر ضعیف ۵ واتی قرار داده شده است که مدت زیادی را برای شارژ آیفون XR می‌طلبد. اگر شارژر سریع‌تر می‌خواهید، شارژر ۱۲ واتی آیپد گزینه مناسبی است. در پایین نیز میزان بازدهی باتری و همچنین زمان مورد نیاز برای شارژ را مشاهده می‌کنید.

نتیجه گیری

آیفون XR یک دستگاه بسیار عالی است. این گوشی هوشمند از یک صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت، دوربین قدرتمند و بهترین عملکرد سخت افزاری بهره می‌برد.

نظر شما چیست؟ از ابتدای نوشتن این بررسی من به این فکر کرده‌ام که این دستگاه واقعا عالی است. البته قطعا به خوبی آیفون ایکس‌اس و آیفون ایکس‌اس مکس نیست. اگر سری XS را در کنار این دستگاه بگذارید قطعه قیمت گذاری تنها نکته مثبت دستگاه خواهد بود. صفحه نمایش با حاشیه بیشتر، قاب آلومینیومی مات، رنگ‌ها و پورت شارژر کمی کج، می‌توانند در کنار هم علت کاهش قیمت این دستگاه باشد و ترکیبی از همه چیز باعث شده این دستگاه مقرون به صرفه‌تر باشد.

این دستگاه با کاستی‌هایی هم که گفته شد هنوز یک دستگاه در کلاس جهانی است. چه در طراحی، چه در عملکرد و چه در دوربین. ویژگی‌های دیگری همانند شارژر بی‌سیم، فیس آیدی، عکاسی پرتره، صفحه نمایش با قابلیت True Tone و رنگ‌های گسترده در این دستگاه در دسترس هستند.

با قیمت گوشی‌های هوشمند امروزی و شرایط ارزی کشور، آیفون XR برای کسانی که می‌خواهند یک گوشی عالی اپل را داشته باشند اما به اندازه سری XS هزینه نکنند، یک گزینه مناسب است. این دستگاه ارزان نیست، به هیچ وجه، اما نسبت به امکاناتی که دارد و در مقایسه با سایر گوشی‌های هوشمند مقرون به صرفه است.

۸۶%
عالی

آیفون XR

  • طراحی
  • دوربین
  • باتری
  • سخت افزار
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.