راز مثلث برمودای آیفون : چرا دوربین آیفون این شکلی است؟!

اگر به یک آیفون مدرن نگاه کنید، اولین مولفه منفی در زیبایی ناچ آن است و دومین مورد نیز قطعا دوربین این دستگاه می‌باشد. آن وقت است که از خود می‌پرسید آیا واقعا اپل نمی‌توانست سیستم دوربین آیفون را با طراحی بهتری ارائه دهد؟

همچنین بخوانید:

در اندیشه‌های اپل، ظاهر همه چیز نیست و طراحی کاربردی اغلب موارد اولویت دارد. ظاهر، توجه شما را به یک محصول جلب می‌کند اما عملکرد خوب چیزی است که این توجه را حفظ می‌نماید. دوربین آیفون نیز یک طراحی کاربردی دارد و زیبایی در اولویت‌های بعدی اپل بوده است.

چرا دوربین اصلی آیفون گاهی بالا و گاهی پایین است؟

دوربین آیفون 12 در کنار آیفون 13

دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو در قسمت بالایی مثلث است اما مدل‌های معمولی و مینی در پایین قرار دارند. دلایل مختلفی برای این مسئله مطرح شده و بسیاری آن را برای رفع مسئله لنز فلر می‌دانستند که البته دلیل درستی نیست.

مسائل مختلفی برای توجیه قرار گیری حالت مورب دوربین آیفون ۱۳ مینی و آیفون ۱۳ مطرح شد که دلیل واقعی آن اندازه بزرگتر سنسورها است. این دستگاه‌ها از دوربین‌های مشابه آیفون ۱۲ پرو مکس با لرزشگیر سنسور شیف و لنز بزرگ‌تر بهره می‌برند. البته لنز فلر نیز بهتر شده اما کاملا برطرف نشده است.

چرا اپل از دوربین مثلث شکل برای آیفون استفاده می‌کند؟

قطعات دوربین آیفون 13 پرو

بسیاری دلیل طراحی مثلثی شکل دوربین آیفون را صرفه جویی در فضا عنوان می‌کنند، اما این نمی‌تواند توجیه درستی باشد. چون اپل می‌توانست با جابجایی سایر قطعات، دوربین را مانند گوشی هواوی P30 پرو عمودی کند یا مانند گلکسی S10 افقی قرار دهد.

از نظر فنی تفاوت چندانی در فضای اشغال شده توسط دوربین وجود نداشت اما اپل به خاطر یک دلیل ساده این طرح را انتخاب کرد. دلیلی که همین سادگی و منطقی بودنش، دیدنش را سخت کرده است.

اگر با آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۳ پرو کار کنید و بین لنزهای مختلف آن جابجا شوید، از عملکرد آن کاملا رضایت خواهید داشت. این عملکرد خوب مدیون طراحی مثلث شکل دوربین آیفون است.

همانطور که می‌دانید طول اضلاع یک مثلث متساوی الاضلاع، برابر است. بنابراین فاصله بین زاویه‌ها (دوربین‌های آیفون) یکسان است. اگر هم تفاوتی در دوربین آیفون وجود داشته باشد، آنقدر اندک است که نمی‌توان اندازه گیری کرد.

چرا دوربین مثلث شکل در جابجایی بین لنزها مهم است؟

در این میان مهم نیست که از کدام دوربین به کدام دوربین می‌روید، زوایه در کمترین حد ممکن تغییر می‌کند. با حداقل فاصله ممکن بین لنزها، تفاوت چندانی را در زاویه تصویر متوجه نمی‌شوید.

با این طراحی، انتقال نرم‌تری را زمان جابجایی بین دوربین‌ها، هنگام عکاسی و فیلمبرداری تجربه خواهید کرد؛ که البته جادوی نرم افزاری اپل نیز در این میان تاثیر گذار است.

یک مثال خوب برای این ماجرا: پیکسل ۶ پرو

دوربین پیکسل 6 پرو

اگر بخواهید این موضوع را خیلی خوب درک کنید، می‌توانید به سراغ پرچمدار جدید گوگل، یعنی پیکسل ۶ پرو بروید.

نوار دوربین در پشت پیکسل ۶ پرو کاملا منحصر به فرد است. این گوشی به طور کلی طراحی جذابی دارد اما اگر به سراغ دوربین دستگاه بروید و بخواهید بین لنزهای آن سوییچ کنید، قدر مثلث برمودای پشت آیفون را بیشتر می‌دانید.

دوربین اصلی در سمت چپ پیکسل ۶ پرو قرار دارد. سپس دوربین اولترا واید در وسط قرار گرفته و لنز پریسکوپ ۴X در سمت راست است. هنگام جابجایی بین دوربین‌ها، زاویه تصویر به طور قابل توجهی تغییر می‌کند.

چرا؟ برنامه دوربین به صورت پیشفرض با لنز اصلی باز می‌شود و زمانی که بخواهید از این دوربین به زوم اپتیکال ۴ برابری بروید، از دوربین سمت چپ باید به دوربین سمت راست بروید که زاویه تصویر، نسبتا زیاد تغییر می‌کند. زمانی که پای دوربین اولترا واید نیز به ماجرا باز شود، ناهمانگی بیشتر به چشم می‌آید.

دوربین گلکسی S21 اولترا: کپی برداری مناسب از هواوی

دوربین گلکسی S21 اولترا و هواوی P40 پرو+

شاید برای شما سوال شود که اگر تعداد لنزها از ۳ تا بیشتر شد چه باید کرد؟ خوشبختانه گلکسی S21 اولترا به خوبی با این مسئله مواجه شده است که دوربین اصلی، اولترا واید، ۳X و ۱۰X دارد.

اگر سامسونگ قرار بود راه پیکسل ۶ پرو را پیش بگیرد، شرایط بدتر از تولیدی گوگل می‌شد. چون اگر بخواهید از دوربین قرار گرفته در سمت راست به دوربین سمت چپ بروید، میدان دید شما تغییر بیشتری خواهد کرد.

بدیهی است که شما نمی‌توانید با ۴ دوربین، یک سیستم مثلثی شکل مثل اپل پیاده کنید اما سامسونگ روشی را در پیش گرفت که تا جای ممکن این مسئله برطرف شود. سامسونگ از چینش دوربین هواوی P40+ استفاده کرد که اولین گوشی هوشمند با زوم پریسکوپ ۱۰x و دوربین زوم ۳x است.

سامسونگ دوربین ۳X را در کنار دوربین اصلی قرار داد تا یک حد وسط بین دوربین‌ها وجود داشته باشد. شاید ترتیب قرار گیری دوربین گلکسی ناهموار به نظر برسد، اما سامسونگ با تشکیل دو مثلث کوچک تلاش کرده که جابجایی بین دوربین‌ها با حداقل تغییر زاویه دید صورت بگیرد.

قرار گرفتن لنزها نیز به شکل منطقی است و بیشترین فاصله بین اولترا واید و ۱۰x می‌باشد، که باز هم در خروجی قابل قبول است. اگر با گوشی هوشمند با دوربین‌های متعدد کار کرده باشید، می‌دانید تغییر از ۰.۵X به ۱۰X بسیار کم اتفاق می‌افتد و سامسونگ این مسئله را مد نظر قرار داده است.

در پایان

حالا دیگر نباید دغدغه چندانی در مورد طراحی دوربین سه گانه آیفون داشته باشید. وقتی که پیکسل ۶ پرو را دیدید، بدانید که گوگل زیبایی را قربانی عملکرد کرده است، کاری که اپل به راحتی انجام نمی‌دهد.

آیا این کار اشتباه است؟ نه دقیقا و تا حد زیادی به کاربر بستگی دارد. گوگل می‌خواسته که کاربران با دیدن زیبا پیکسل ۶ پرو به خرید آن روی بیاورند که از نظر طراحی واقعا موفق عمل کرده است و شما با یک گوشی زیبا و خاص روبرو هستید. اما ساکنین کوپرتینو به دفعات ثابت کرده‌اند که در بسیاری از مواقع، کارایی اولویت اول آن‌ها در مقایسه با زیبایی است.

کسی نمی‌تواند این موضوع را انکار کند که آیفون موارد پیچیده را ساده ارائه می‌دهد که در گذشته نیز داشته‌ایم مانند:

  • فعال شدن حالت شب که بدون دخالت کاربر صورت می‌گیرد
  • باز شدن گوشی از طریق فیس آیدی که اغلب حضور آن را فراموش می‌کنیم

البته تصمیمات اپل همیشه به مذاق کاربران خوش نمی‌آید، مانند کاهش سرعت گوشی‌های قدیمی، برای افزایش عمر آن‌ها که حواشی زیادی را برای این کمپانی ایجاد کرد. اپل سعی کرد تا یک چیزی را درست کند اما منجر به خراب شدن چیزی دیگری شده است. نظر شما در این باره چیست؟

از طريق PhoneArena
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.