آموزش اندازه گیری ضربان قلب ، اکسیژن خون و … با آیفون
با وجود بیماری کرونا، دسترسی به پالس اکسیمتر برای اندازه گیری میزان اکسیژن خون مفید است. با این حال ممکن است در شرایطی قرار گیرید که به پالس اکسیمتر دسترسی نداشته باشید. در چنین شرایطی میتوانید از آیفون خود برای اندازه گیری میزان اکسیژن خون، ضربان قلب و … استفاده کنید.
کرونا زندگی میلیاردها نفر را در سراسر دنیا تحت تاثیر قرار داده و با توجه به شرایط اقتصادی، خرید پالس اکسیمتر برای همه مقدور نیست.
همچنین بخوانید:
میزان اکسیژن خون یکی از شاخصهای مهم تشخیص کرونا است و پالس اکسیمترها، جان میلیونها نفر را در سراسر دنیا نجات دادهاند. خوشبختانه راهی وجود دارد که شما با استفاده از آیفون خود و بدون نیاز به هیچ گونه وسیله جانبی، میزان اکسیژن خون را اندازه گیری کنید.
نکاتی در مورد اندازه گیری میزان اکسیژن خون و ضربان قلب با آیفون
- این برنامه با همکاری یک استارتاپ هندی به نام CareNow Healthcare و یک شرکت آمریکایی به اسم Careplix Healthcare توسعه داده شده است
- این برنامه امکان اندازه گیری موارد حیاتی مانند سطح اکسیژن خون، ضربان قلب و میزان تنفس شما را بدون نیاز به هیچ وسیله جانبی دیگری فراهم میسازد
- کاربر باید انگشت اشاره خود را به طور کامل روی دوربین قرار دهد و فلش دستگاه نیز مشکلی نداشته باشد
- این برنامه با اسکن نور وارد شده به انگشت کار میکند و به حدود ۳۰ ثانیه زمان نیاز دارد
- توجه داشته باشید که این برنامه جایگزین یک پالس اکسیمتر واقعی نیست و نتایج آن ممکن است همیشه کاملا دقیق نباشند
آموزش اندازه گیری میزان اکسیژن خون و ضربان قلب با آیفون
برای اندازه گیری میزان اکسیژن خون و ضربان قلب در آیفون مراحل زیر را دنبال نمایید.
۱- برنامه CarePlix Vitals را دانلود و باز کنید.
۲- ابتدا باید در این برنامه ثبت نام کنید. به همین منظور روی گزینه Sing Up بزنید.
توجه داشته باشید، برای رمز عبور باید یک عبارت ۸ کارکتری که دارای حداقل یک حرف کوچک، یک حرف بزرگ، یک عدد و یک کارکتر خاص (مانند $) باشد را انتخاب نمایید.
۳- برای شروع اسکن روی گزینه Start A Scan در صفحه اصلی بزنید.
۴- یک صفحه جدید باز میشود و باید انگشت اشاره خود را به گونهای روی دوربین قرار دهید که انگشت کل سنسور دوربین و فلش را بپوشاند و سپس روی گزینه Proceed بزنید.
اگر انگشت خود را به درستی روی دوربین قرار داده باشید پروسه اسکن به صورت اتوماتیک آغاز میشود و حدود ۳۰-۴۰ ثانیه زمان میبرد. در این مرحله گزینه Proceed را انتخاب نکنید.
۵- بعد از تمام شدن پروسه اسکن، از شما خواسته میشود که حالت بدن خود را در هنگام تست انتخاب کنید. گزینهها عبارتند از: Resting (استراحت)، Standing (ایستاده)، Walking (پیاده روی) و Exercising (ورزش).
۶- در صفحه نهایی نیز نتایج به شما نشان داده میشوند و میتوانید با زدن روی گزینه Add to History، آن را به سوابق خود اضافه کنید یا با انتخاب Start a New Scan، تست جدیدی را آغاز نمایید.
متاسفانه در نسخه فعلی برنامه درصد اکسیژن خون، در خود برنامه نمایش داده نمیشود و برای دیدن نتیجه این اندازه گیری بعد از از ذخیره نتایج باید روی گزینه More Details در صفحه اصلی بزنید و به سایت برنامه مراجعه نمایید. آنجا بعد از وارد کردن ایمیل و رمز عبور، میزان اکسیژن خون خود را در کنار سایر مولفهها مشاهده خواهید کرد.
طبق بررسی انجام شده، برنامه سطح اکسیژن خون و ضربان قلب را به ترتیب ۹۸ و ۸۱ اندازه گیری کرد. اما زمانی که تست با یک اکسیمتر صورت گرفت، اکسیژن خون و ضربان قلب دو عدد ۹۸ و ۸۰ بودند که نشان دهنده خطای بسیار اندک برنامه است.
بعد از اینکه مدتی از برنامه استفاده نمایید، این اپلیکیشن تجزیه و تحلیل حیاتی را به شما ارائه میدهد البته تعداد تستها و مدت زمان مورد نیاز برای ارائه این تجزیه و تحلیل مشخص نیست.