اپل واچ زمانی که برای اولین بار در سال ۲۰۱۵ عرضه شد، شروع متزلزلی داشت اما اپل رویه همیشگی خود را در پیش گرفت و با بازبینیها و به روزرسانیهای متعدد، به فرمولی رسید که یک ساعت هوشمند زیبا و سریع، به همراه قابل اعتمادترین سنسورهای ضربان قلب و ویژگیهای سلامتی و تناسب اندام را تولید میکند.
در این مقاله ویژگیهای اصلی هر اپل واچ را ذکر میکنیم و تفاوتهای که طی این سالها رخ داده را مرور مینماییم. پس بیاید نگاهی به تاریخچه اپل واچ داشته باشیم.
اپل واچ
عرضه شده در ۴ اردیبهشت ۱۳۹۴، به طور غیر رسمی سری ۰ نامیده میشود
ویژگیهای کلیدی:
- فرم مستطیل شکل
- صحفه نمایش اولد
- اندازه ۳۸ و ۴۲ میلی متری
- سنسور نوری ضربان قلب
- بند قابل تعویض
- سیستم عامل WatchOS
- حلقههای فعالیت
- پشتیبانی از اپلیشکنهای شخص ثالث
- موتور تپتیک
- باتری ۱۸ ساعته
- سازگار تنها با آیفون
- قیمت ۳۵۰/۴۰۰ دلار
اولین نسل اپل واچ که به نام سری ۰ شناخته میشود، پایه محکمی برای نسلهای بعدی بود. برخلاف سایر شرکتها که فرمتهای مختلفی را امتحان کردند، اپل مسیر ثابتی داشت: یک ساعت مستطیل شکل که در دو اندازه عرضه میشد، از جمله سایز کوچکتر که اغلب تولید کنندگان گزینه مشابهی را ارائه نمیدادند.
اپل واچ اصلی عمر باتری معمول ۱۸ ساعته را ارائه میدهد که اپل طی این سالها به آن پایبند بوده است. همچنین سیستم تشویق ۳ حلقه فعالیت را ارائه داد. تعویض بندها را با روشی راحتتر و اختصاصیتر همراه این ساعت رونمایی شد که همچنان نیز استفاده میگردد.
با این حال مشکل بزرگ اولین نسل ساعت اپل، عملکرد آن بود که به وضوح ضعف داشت. عملیاتهای مختلف اغلب طولانی میشد تا جایی که گاها راحتتر بود که آیفون را از جیب خود دربیاورید و مورد لازم را در آنجا رسیدگی کنید تا اینکه روی ساعت هوشمندتان انجام دهید. یکی دیگر از مواردی که اپل در آن اشتباه کرد، فروش نسخههای طلایی با قیمت بیش از ۱۰ هزار دلار بود که برای ساعت هوشمندی که سریعا قدیمی میشود گزینه مناسبی نیست. با این حال اپل واچ سری ۰ از بسیاری از نقاط خوب بود و یک پایه مستحکم را برای پیشرفت اپل واچ ایجاد نمود.
اپل واچ سری ۱
عرضه شده در ۲۲ شهریور ۱۳۹۵، نسخه اصلاح شده سری ۰
ویژگیهای جدید:
- پردازنده دو هستهای (۵۰% سریعتر از سری ۰)
- watchOS 3
- قیمت پایینتر ۲۶۹ دلاری
بیش از یک سال بعد از عرضه نسخه اصلی، اپل یک نسخه اصلاح شده را معرفی کرد که آن را سری ۱ مینامند و قیمت بسیار پایینتری داشت و بزرگترین مشکل اولین نسل، یعنی سرعت را برطرف نمود. با پردازنده جدید دو هستهای که ۵۰ درصد سریعتر از مدل قبلی بود، سری ۱ را میتوان یک ساعت موفق دانست.
اپل واچ سری ۲
عرضه شده در ۲۵ شهریور ۱۳۹۵
ویژگیهای جدید:
- پردازنده دو هستهای (۵۰% سریعتر از سری ۰)
- دارای سنسور GPS
- صفحه نمایش اولد روشنتر
- برنامه تنفس
- مقاومت در برابر آب برای شناگرها (تا ۵۰ متر)
در همان زمانی که اپل واچ سری ۱ به عنوان جایگزین سری ۰ رونمایی شد، اپل سری ۲ را نیز معرفی کرد که ویژگیهای مهمی مانند سنسور GPS و مقامت در برابر آب داشت، که شناگرها را قادر میساخت از ساعت درون استخر استفاده کنند.
این ساعت همچنین دارای اپلیکیشن Breathe بود که به آرام شدن کاربران را بعد از یک روز شلوغ کمک میکند، ویژگی دیگری که سایر تولید کنندگان بعدها آن را کپی کردند.
اپل واچ سری ۲ در همه زمینهها کاملتر به نظر میرسید و فروش بهتری را تجربه میکرد اما هنوز ایده آل نبود.
اپل واچ سری ۳
عرضه در ۳۱ شهریور ۱۳۹۶
ویژگیهای جدید:
- پشتیبانی از LTE از طریق eSIM (که البته در زمان نگارش این مطلب در ایران پشتیبانی نمیشود)
- پردازنده جدید و سریعتر S3، رم بیشتر
- ارتفاع سنج بارومتریک
- سیری اکنون در ساعت امکان صحبت دارد
اپل واچ سری ۳ یک سال پس از سری ۲ عرضه شد، تا خانواده ساعت هوشمند اپل را در مسیر به روزرسانی ثابت سالانه قرار دهد، درست مانند آیفون. این محصول یک پیشرفت نسبتا قابل توجه بود، اولین ساعت هوشمند اپل با اتصال سلولار و این یعنی در کشورهای پشتیبانی کننده از eSIM، برای تماس نیازی به حضور آیفون در نزدیک ساعت نبود.
اپل با این محصول نشان داد که شکایتهای مربوط به کندی سرعت ساعت را جدی گرفته و یک پردازنده جدید دیگر معرفی کرد که عملکرد بهتری داشت و در نهایت کار با اپل واچ بدون افت سرعت را تجربه میکردید.
اپل واچ سری ۴
عرضه در ۳۰ شهریور ۱۳۹۷ | نقد و بررسی
ویژگیهای جدید:
- صفحه نمایش ۳۰ درصد بزرگتر با حاشیههای کمتر
- پشتیبانی از ECG
- تراشه سریعتر S4، عملکرد تا دو برابر بهتر نسبت به S3
- تراشه W3 با بلوتوث ۵.۰
- تشخیص سقوط
- تاج دیجیتال با بازخورد لمسی همراه شد
با عرضه اپل واچ سری ۴، دیگر سرعت مشکل نبود و بیشتر کاربران خواهان صفحه نمایش همیشه روشن بودند. سری ۴ این ویژگی را به همراه نداشت اما طراحی بهتر شد و صفحه نمایش آن نسبت به نسل قبلی، بزرگتر گردید. اپل واچ سری ۴ در دو مدل ۴۰ میلی متری و ۴۴ میلی متری روانه بازار شد که هر مدل ۲ میلی متر بزرگتر از نسل قبلی محصول بودند. اندازه قاب بزرگتر نشد و با کم شدن حاشیههای صفحه نمایش، شما با صفحه بزرگتری روبرو بودید که مدرن به نظر میرسید.
اپل به نوع آوری در تراشههای سری ۴ ادامه داد و یک پردازنده سریعتر و تراشه جدید W3 با بلوتوث ۵.۰ را در این دستگاه استفاده نمود.
یکی از ویژگیهای جدید سلامتی، توانایی گرفتن ECG (الکتروکاردیوگرام) از طریق مچ دست بود. این ویژگی میتواند هشدارهای مهمی در مورد بیماریهای جدی و حتی مرگ دهد. یکی دیگر از ویژگیهای مفید، قابلیت تشخیص افتادن بود که به صورت خودکار اگر یک فردی به زمین بخورد، تشخیص میدهد و البته بیشتر سالمندان را هدف قرار داده است. میتوان اپل واچ سری ۴ را اولین قدم بزرگ اپل برای تبدیل ساعت هوشمندش، به نگهبان سلامتی دانست.
اپل واچ سری ۵
عرضه در ۲۹ شهریور ۱۳۹۸ | نقد و بررسی
ویژگیهای جدید:
- صفحه نمایش همیشه روشن
- قطب نما
- تماس اضطراری
- فضای ذخیره سازی بیشتر
- نسخه سرامیکی
- سنسور نور محیطی
سری ۵ ساعت هوشمند اپل بالاخره یکی از خواستههای مهم کاربران را اجابت کرد؛ صفحه نمایش همیشه روشن! این ویژگی به یک فناوری جدید صفحه نمایش به نام LTPO نیاز داشت که در صورت نیاز نرخ تازه سازی آن به ۱ هرتز میرسد و هنگامی که لازم باشد به صورت خودکار به ۶۰ هرتز افزایش مییابد.
در همان زمان اپل همچنان شارژدهی ۱۸ ساعته را حفظ کرد و یک قطب نما را به ساعت خود اضافه نمود.
اپل واچ سری ۶
عرضه در ۲۸ شهریور ۱۳۹۹ | نقد و بررسی
ویژگیهای جدید:
- ردیابی اکسیژن خون (SpO2)
- تراشه جدید S6 با عملکرد ۲۰ درصد سریعتر از S4 و S5
- صفحه نمایش روشنتر (تا ۲.۵ برابر)
- حذف فورس تاچ
- رنگهای جدید قرمز و آبی
- سنسور ضربان قلب به روز شده
- پشتیبانی از اتصال وای-فای ۵GHz
سری ۶ یکی از به روزرسانیهایی بود که چندان توجهات را به خود جلب نکرد، زیرا همان قدرت و طراحی سری ۵ را به همراه داشت.
مهمترین ویژگی این ساعت که اپل روی آن بسیار تبلیغ کرد، سنسور SpO2 بود که اکسیژن خون را اندازه گیری میکند که از نظر تئوری میتواند از شروع و پیشرفت بیماری جلوگیری کند یا یک شاخص مفید برای مشاغل خاص مانند خلبانی باشد.
همچنین ردیابی خواب را به صورت بسیار ابتدایی به همراه داشت و صفحه نمایش برای استفاده در فضای باز با نور زیاد، روشنتر شده بود.
اپل واچ SE
عرضه در ۲۸ شهریور ۱۳۹۹ | نقد و بررسی
ویژگی کلیدی:
- قیمت
در کنار اپل واچ سری ۶، اپل از یک ساعت دیگر که تقریبا همان سری ۳ بود، رونمایی کرد. پس چرا اپل واچ SE را باید خرید؟ صفحه نمایش همیشه روشن و سنسورهای ECG و اکسیژن خون در این دستگاه حضور ندارند اما اپل یک ویژگی کلیدی برای آن در نظر گرفته بود؛ قیمت.
قیمت مدل پایه مدل SE معادل ۲۸۰ دلار بود که از قیمت ۴۰۰ دلاری سری ۶ کمتر محسوب میشود. همچنین برای داشتن مدل سلولار باید ۵۰ دلار هزینه میکردید در صورتی که برای سایر سریها، این اختلاف قیمت ۱۰۰ دلار بود.
اپل واچ سری ۷
عرضه در ۲۳ مهر ۱۴۰۰ | نقد و بررسی
ویژگیهای جدید:
- صفحه نمایش کمی بزرگتر ۴۱ و ۴۵ میلی متری
- حاشیههای کوچکتر در اطراف صفحه نمایش
- شارژ سریعتر ۳۳ درصدی (نیاز به کابل جدید همراه ساعت دارد)
- صفحه کلید کامل برای تایپ
- گواهی IP6X برای مقاومت در برابر گرد و غبار
در سال ۲۰۲۱ اپل سری ۷ را همانطور که انتظار میرفت در شهریور ماه معرفی کرد و علیرغم شایعات مبنی برا طراحی جدید، این ساعت تقریبا شبیه به مدل قبلی بود. حاشیههای صفحه نمایش در این مدل کمتر شدند و اندازه صفحه نمایش در هر مدل ۱ میلی متر افزایش یافت. اندازه قاب تغییری نکرد و سایز بند نیز مشابه نسلهای قبلی بود.
ویژگی دیگر جدید این مدل شارژ سریعتر بود که باعث میشود اگر ساعتتان اصلا شارژ ندارد، به جای چند ساعت، ظرف ۱۵-۲۰ دقیقه تا قدری آن را شارژ کنید.