اتحادیه اروپا نزدیک به اجرای قانونی است که سازندگان تلفن و سایر لوازم دیجیتال قابل حمل را، ملزم به حذف پورتهای شارژ اختصاصی و استفاده از پورت USB-C میکند. این پورت برای شارژ و انتقال داده مورد استفاده قرار میگیرد و نگاه همه از این بابت به اپل، سازنده آیفون است.
تعجبی ندارد که این قانون اتحادیه اروپا تا حد زیادی متوجه بزرگترین بازیگر صنعت فناوری، اپل است. اگر از هر جنبهای بخواهیم نگاه کنیم، حضور یک پورت مشترک مفید است؛ از حفاظت از محیط زیست گرفته تا صرفه اقتصادی برای کاربران.
با این حال، اینکه کاربران خواهان تغییر پورت آیفون هستند فقط به خاطر بهتر بودن USB-C از لایتنینگ نیست. اپل مدت زیادی است که از نظر وضعیت شارژ کمی آشفته میباشد و زمان آن رسیده که در مورد آن صحبت کنیم.
آیفون، آیپد، مک، اپل واچ، ایرپاد و تمام محصولات اپل که میتوانند شارژ شوند …
قبل از اینکه به نکات بزرگتر برسیم، نمیتوانیم از این مسئله عبور کنیم. شارژ آیفون بسیار کند است.
سرعت شارژ پرچمدار فعلی اپل، آیفون ۱۳ پرو مکس:
- با شارژر ۶۵ واتی: ۱ ساعت و ۴۵ دقیقه
- با شارژر ۲۰ واتی: ۱ ساعت و ۵۵ دقیقه
- با شارژر مگ سیف: ۲ ساعت و ۲۰ دقیقه
اغلب کاربران از شارژر ۲۰ وات اپل استفاده میکنند و همانطور که میبینید، باتری ۴۳۵۲ میلی آمپبر ساعتی آیفون ۱۳ پرو مکس را در عرض دو ساعت شارژ میکند!
از نظر فنی، این سرعت بسیار کند است، به خصوص زمانی که با پرچمداران اندرویدی مدرن مانند شیائومی، وان پلاس و حتی سامسونگ مقایسه شود که از سرعت شارژ ۴۵ تا ۱۲۰ وات پشتیبانی مینمایند و گوشی در عرض ۱۵ تا ۳۰ دقیقه به طور کامل شارژ میشود؛ البته این زمان برای سامسونگ ۱ ساعت است.
حتی از نظر عملی هم بخواهیم با یک گوشی هوشمند دو سال پیش مانند هواوی P30 پرو مقایسه کنیم، باز هم آیفون جدیدتر، کندتر است. قطعا شارژ سریعتر در بسیاری از سناریوها حائز اهمیت نیست ولی میتواند گاها در وقت شما صرفه جویی کند. این سوال پیش میآید چرا باید گوشی هوآوی ۲۰۱۹ که تقریبا باتری یکسانی با آیفون ۱۳ پرو مکس دارد، دو برابر سریعتر از آن شارژ شود؟
آیفون ۱۳ : مگ سیف، سیف (ایمن) نیست… بیسیم نیست …. و قطعا سریع نیست
به سراغ شارژرهای مگ سیف اپل میرویم که با آیفون ۱۲ معرفی شدند و بنا به دلایل نامعلوم همچنان حضور دارند. برای روشن کردن موضوع ما سه مشکل مهم با مگ سیف داریم:
- مگ سیف تنها کند نیست، بلکه کندترین راه برای شارژ (سیمی) تلفن همراه پرچمدار در سال ۲۰۲۲ است
- مگ سیف نسبت به یک شارژر بیسیم استاندارد، کمتر «بیسیم» است چون اساس یک شارژر سیمی مغناطیسی میباشد
- مگ سیف واقعا ایمن نیست، هدفی که ایده معرفی آن در مک بود (مطمئنا اگر پای شما به کابل گیر کند، شارژر از گوشی جدا نمیشود و آن را نیز به زمین میاندازد)
همین سه مورد کافی است، واقعا من مزیتی در شارژ آیفون با مگ سیف نمیبینم. البته اینکه به لطف این عملکرد میتوانیم لوازم جانبی را به صورت مغناطیسی وصل کنیم، یک ویژگی مفید است اما ربطی به خود شارژر مگ سیف ندارد.
آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پرو : شارژ بیسیم معکوس؟
چرا شارژ بیسیم معکوس بهترین ویژگی است که آیفون ندارد؟
شاید نتوان نبود شارژ بیسیم معکوس را در دسته مشکلات شارژ آیفون قرار داد. گوشیهایی مانند پیکسل ۶ پرو و هواوی P30 پرو (۲۰۱۹) این ویژگی را دارند و میتوانند هدفونهای سازگار را به صورت بیسیم شارژ کنند. شاید برای افرادی که از آن استفاده نمیکنند مهم نباشد، اما اگر هدفون بیسیم دارید در سناریوهای مختلفی میتواند کاربردی باشد.
وقتی در خانه نباشید؛ در باشگاه باشید یا جای دیگری و فراموش کردهاید که هدفون خود را شارژ کنید یا در مسافرتی که نمیخواهید وسایل چندانی را همراه داشته باشید، امکان شارژ هدفون با گوشی کاربردی است. حضور شارژ بیسیم معکوس حتی میتواند امکان شارژ اپل واچ را برای شما فراهم کند.
با شارژ بیسیم معکوس میتوان گوشی فرد دیگری را شارژ کرد. فردی که در خیابان نیاز به چند درصد شارژ دارد تا بتواند با گوگل مپ مسیر یابی کند یا یک تاکسی اینترنتی برای خود بگیرد.
بنابراین بله در آینده نزدیک احتمالا بتوانید ایرپاد و حتی اپل واچ خود را با پشت آیفون شارژ کنید اما به نظر نمیرسد این ویژگی را در آیفون ۱۴ ببینیم. البته این حدس را بر اساس شایعات و اطلاعات درز شده تا کنون میگوییم و تا معرفی این محصول از سوی اپل، نمیتوان چیزی را با قطعیت گفت.
بخش عجیب ماجرا اینجاست که آیفون ۱۳ از شارژ گذرا پشتیبانی میکند، این یعنی شما میتوانید آیفون خود را شارژ کنید که در همان زمان، آیفون میتواند باتری پک مگ سیف متصل به خود را شارژ نماید. در کل بدان معناست که فناوری تقریبا وجود دارد اما اپل تصمیم گرفته شارژ بیسیم معکوس واقعی در آیفون ۱۳ حضور نداشته باشد.
اعتقاد بر این است که اپل احتماال ابتدا شارژ بیسیم معکوس را روی آیپد معرفی کند، اما برای اینکه این مسئله اجرایی شود باید در پشت آیپد یا حداقل بخشی از آن از شیشه یا پلاستیک استفاده شود. آیفون چطور؟ در صف بمانید.
اما بدترین نکته شارژ محصولات اپل، سرعت آهسته شارژ آنها یا مگ سیف تقریبا بیمصرف نیست. بدترین مسئله در این میان این است که تقریبا هر محصول اپل با یک نوع پورت شارژ میشود. بیاید به این مسئله نگاهی داشته باشیم:
- آیفون با کابل لایتنینگ شارژ میشود
- اغلب آیپدهای جدید با پورت USB-C عرضه میشود، و مدل معمولی با پورت لایتنینگ
- مک بوک پرو جدید از طریق USB-C شارژ میشود، اما مگ سیف سریعترین شارژری است که میتوانید دریافت کنید و تنها کابلی است که درون جعبه حضور دارد
- ایرپادها از طریق کابل لایتنینگ شارژ میشود اما هدفون و ایربادهای بیتس (که توسط اپل ساخته میشوند) با USB-C شارژ میگردند
- اپل واچ از یک شارژر اختصاصی استفاده مینماید که سالهاست شاهد آن هستیم
فرض کنید میخواهید به سفر بروید و آیفون، آیپد پرو، اپل واچ و مک بوک پرو ۲۰۲۱ را همراه خود دارید، اگر بخواهید حداکثر سرعت شارژ را داشته باشید باید ۴ کابل مختلف با خود حمل کنید و در اقتصادیترین حالت ۳ کابل باید داشته باشید.
البته اگر شارژر چند پورته با سرعت شارژ بالا و متغیر داشته باشید، حمل یک آداپتور کافی است. در غیر این صورت آداپتورهای مختلفی را نیز باید همراه خود ببرید.
در پایان: آیا همه چیز به خاطر پول است و آیا آیفون ۱۵ بدون پورت خواهد بود؟
عجیب است که میبینیم یک بخش کلیدی اکو سیستم اپل نادیده گرفته میشود، حداقل میتوان گفت …. محصولات اپل قرار است به طور یکپارچه با هم کار کنند و میکنند، به جز قسمتی که شارژ میشوند. این تجربهای نیست که کاربران از بزرگترین شرکت فناوری جهان انتظار داشته باشند.
آیا غول کوپرتینویی قسمت کوچکی از درآمد خود را به خاطر یک راه حل مناسب برای شارژ _که زندگی مردم را آسانتر میکند_ کنار میگذارد؟ احتمالا. شاید تصمیم عجیب حذف آداپتور شارژ از جعبه آیفون هم در راستای همین مسئله بوده که بعد از اپل توسط برخی از تولید کنندگان اندرویدی مانند سامسونگ نیز در پیش گرفته شد.
اگر واقعا بحث محیط زیست مطرح است، اپل میتواند شارژر درون جعبه را یک گزینه اختیاری کند و خود کاربران تصمیم بگیرند که به آن نیاز دارند یا خیر. همچنین چرا نباید یک آیفون ۱۴ پرو با شارژ سریع ببینیم. اگر به نسخههای معمولی هم اضافه نمیشود حداقل در مدلهای پرو شاهد آن باشیم. چرا نباید یک آیفون با قابلیت شارژ بیسیم معکوس داشته باشیم تا در مواقع لازم اپل واچ و ایرپاد را با آن شارژ کنیم؟
شاید هدف نهایی اپل در تمام این مدت عرضه یک آیفون بدون پورت بود. شایعاتی در مورد آیفون بدون اسلات سیم کارت شنیدهایم و البته شایعات مختلف درباره آیفون کاملا بیسیم اپل که سالهاست مطرح میشود.
خب به نظر میرسد به لطف اتحادیه اروپا این اتفاق شاید در سال ۲۰۲۳ بیفتد. از نظر من اپل با تغییر به USB-C موافقت نخواهد کرد چون اگر مایل به انجام چنین کاری بود، مدتها قبل آن را انجام میداد. واضحترین راه حل اپل در شرایط فعلی مگ سیف است که بالاتر به آن پرداختیم.
نظر شما در این باره چیست؟