یک قاضی کمیسیون تجارت بین المللی (ITC) حکم داده که اپل یکی از پتنتهای شرکت فناوری پزشکی Masimo (مسیمو) را نقض کرده است. این پتنت در مورد استفاده از حسگرهای نوری برای اندازه گیری سطح اکسیژن خون میباشد، قابلیتی که در اپل واچ استفاده شده است. این حکم نتیجه اختلاف طولانی مدت این دو کمپانی بر سر چندین ویژگی سلامتی اپل واچ است و میتواند منجر به توقف فروش اپل واچ شود!
Masimo برای ممنوعیت فروش برخی از مدلهای اپل واچ در ایالات متحده آمریکا تلاش کرده است. اپل عملکرد پالس اکسیمتری را به اپل واچ با سری ۶ اضافه کرد که از نور برای تشخیص سطح اکسیژن خون استفاده میکند و در کنار ویژگیهای دیگر مانند نظارت بر ضربان قلب و قابلیت ECG قرار میگیرد.
در ژوئن ۲۰۲۱، شرکت Masimo شکایتی را برای نقض حق ثبت اختراع با ITC تنظیم نمود و از کمیسیون درخواست کرد که اپل واچ سری ۶ به خاطر دلیل نقض حق اختراع مربوط به ویژگی نظارت بر اکسیژن خون توقیف گردد. قاضی در این پرونده تشخیص داد که چهار اختراع دیگر نقض نشده است. همچنین بخوانید: آیفون ۱۵ اولترا با ساختار تیتانیوم .
در حال حاضر ITC در حال بررسی این است که برخی از مدلهای اپل واچ که شامل این ویژگی هستند را توقیف کند یا خیر و این تصمیم نهایتا تا ۲۰ اردیبهشت ماه گرفته میشود.
جو کیانی، بنیانگذار و مدیر عامل مسیمو، اصالتی شیرازی دارد و در سن ۹ سالگی به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد. ولی با وجود اینکه در ابتدا به زبان انگلیسی تسلط نداشت اما در سن ۱۵ سالگی از دبیرستان فارغ التحصیل شد و در سن ۲۲ سالگی لیسانس و فوق لیسانس خود را در رشته مهندسی برق از دانشگاه سن دیگو دریافت کرد و در سال ۲۰۰۵ جایزه مونتی این دانشگاه را کسب نمود.
آقای کیانی در این رابطه گفت: خوشحالیم که قاضی نقض فناوری پالس اکسیمتری را توسط اپل تایید کرد و اولین گام مهم در جهت پاسخگویی برداشته شد. تصمیم امروز باید به بازیابی عدالت در بازار کمک کند. اپل فناوریهای سایر شرکتها را نیز نقض کرده و ما معتقدیم حکم امروز اپل را به عنوان شرکتی معرفی میکند که نوآوریهای سایرین را میگیرد و آنها را دوباره بسته بندی میکند.
در مقابل اپل نیز مخالفت خود را با این حکم اعلام کرده و گفته: ما با احترام با تصمیم امروز مخالفیم و منتظر بررسی کامل کمیسیون هستیم. همچنین بخوانید: آیپد پرو M2 با قابلیت جدید اپل پنسل شناور معرفی شد .
همانطور که ITC به ارزیابی پرونده ادامه میدهد، دیدن نتیجه کلی و تاثیر آن بر آینده اپل واچ و قابلیتهای نظارت بر سلامتی آن بسیار جذاب است. باید دید که آقای کیانی و تیم حقوقی آن میتوانند باعث توقف فروش اپل واچ شوند؟ جالب اینجاست که ویژگیهای سلامتی کلیدی اپل واچ در ایران در دسترس نیست یا به سختی میتوان با آنها کار کرد…