زمان زیادی به کنفرانس WWDC ۲۰۱۹ نمانده است و شما احتمالا میدانید که در این کنفرانس نسخه بعدی iOS معرفی میشود که البته عرضه عمومی آن چند ماه بعد رخ میدهد. مانند هر سال ما از سیستم عامل برخی انتظارات را داریم و برخی ویژگیها همدر شایعات به آنها اشاره شده است. به نظر میرسد که حالت تیره و پنجرههای شناور برای آیپد، سرانجام به iOS اضافه خواهند شد. بنابراین در این شرایط ما هم آنچه که از iOS 13 میخواهیم را در یک لیست نوشتهایم، این لیست خواستهها ما از iOS 13 است!
iOS 13 : لیست خواستهها
۱- صفحه نمایش همیشه روشن
به لطف صفحه نمایش اولد، پرچمداران اپل از نظر سخت افزاری توانایی پشتیبانی از این قابلیت را دارند. تنها تغییرات باید بر روی نرم افزار صورت بگیرد. به نظر من این یک خواسته منطقی است. ما میخواهیم که ساعت و اطلاعیهها همانند برخی از گوشیهای اندرویدی، همیشه روی صفحه نمایش باشند.
فقط ساعت و آیکون برنامه جهت اعلام بودن نوتیفیکیشن کافی است. اپل حتی میتواند امکان فعال یا غیر فعال کردن این ویژگی را در تنظیمات قرار دهد که کابرانی که عمر باتری برایشان مهم است، بتوانند آن را غیرفعال کنند.
۲- کامپلیکیشنهای قابل شخصی سازی در لاک اسکرین
این قابلیت watchOS است که ما نیاز آن را در آیفون به شدت احساس میکنیم. پس پایه و اصول این ویژگی مشخص است، فقط کافیست که اپل آن را بسازد. اپل میتواند که یک پنل زیر ساعت و تاریخ قرار دهد که در آن آیکونهای پویا قرار داده شوند، شبیه به کامپلیکیشهای اپل واچ.
آنها میتوانند آب و هوا، کنترلرهای پخش، میانبر یک برنامه و یا حتی یک ویژگی خاص در یک اپلیکیشن باشند.
۳- سفارشی سازی کنترل سنتر با پشتیبانی از برنامههای شخص ثالث
کنترل سنتر در iOS 11 قابلیت سفارشی سازی را به دست آورد. شما میتواند کنترلرهای جدیدی را همانند ضبط صفحه نمایش را اضافه کند. اما وقت این است که اپل کنترل سنتر را به روی توسعه دهندگان شخص ثالث نیز باز کند. حتی اگر خیلی محدود باشد اما باز هم دسترسی کوچک میتواند بسیار عالی باشد. اپل میتواند امکان قرار دادن آیکون و یا عملیاتهای برنامههای شخص ثالث را به کنترل سنتر اضافه کند.
طرح پیشفرض کنترل سنتر نیز میتواند تغییر کند. برای انتخاب شبکه وای-فای در حال حاضر باید راه نسبتا طولانی را طی کنید؛ همچنین اتصال یا قطع اتصال بلوتوث از دستگاهی خاص. اگر اپل دسترسی به این قابلیتها را به کنترل سنتر اضافه کند، قطعا کارآمد خواهد بود.
۴- تغییرات اساسی در سیری و میانبرهای سیری
بیاید صادق باشیم، برنامه Shortcuts عملکردی مشابه به Workflow دارد. با وجود اینکه اپل برخی از قابلیتهای پیشفرض را اضافه کرده است و سعی داشته با میانبرهای سیری آن را ادغام کند، اما هنوز هم یک برنامه ابتدایی است. میانبرهای سیری نیاز به اتوماسیون دارند، به خصوص روی آیپد.
همانند مک، شما باید بتوانید میانبرهای را به طور خودکار فعال کنید. در حال حاضر شما باید یک گزینه را بزنید یا از سیری بخواهید که میانبر را برای شما اجرا کند.
خود سیری نیاز به تغییر اساسی در رابط کاربری دارد. در حال حاضر زمانی که شما با سیری کار میکند کل صفحه نمایش را میگیرد. بهتر است که فقط یک بنر کشویی کوچک نمایش داده شود. سپس اگر نیاز بود شما میتوانید آن را به صورت تمامی صحفحه مشاهده کنید. به این شکل شما میتوانید در حالی که با سیری حرف میزنید به کارتان نیز ادامه دهید.
۵- کلاس دسکتاپ سافاری برای آیپد
طبق شایعات اپل در حال اجرای یک ویژگی است که سافاری در آیپد در صورتی که وب سایت سازگار نبود، به طور خودکار نسخه دسکتاب را درخواست دهد. قطعا این یک گام در مسیر درست است اما کافی نیست. چون این کار را خودتان به صورت دستی نیز میتوانید انجام دهید.
مشکل مرور وب سایتهای دسکتاپ به خاطر موتور سافاری است. این موتور به اندازه کافی قوی نیست که سایتهای پیچیده را اداره کند. به طور مثال شما زمانی که پنل ادمین یک سایت وردپرسی را باز کنید یا با سندنگار گوگل در چند دستگاه مختلف کار کنید، متوجه میشوید فقط در سفاری به خوبی کار نمیکنند. نیاز است که اپل سافاری را روی آیپد بازنویسی کند. در واقع نیاز است که نسخه macOS به آیپد بیاید. ما میدانیم که آیپد پرو جدید از برخی از مکها نیز قدرتمندتر است پس اجرا کردن این مرورگر برای آنها سخت نیست.
۶- پورت برنامههای مک به آیپد
مارزیپان میتواند کار توسعه دهندگان را برای پورت برنامههای آیفون و آیپد به مک راحت کند اما من فکر میکنم اپل باید برعکس این پروسه را نیز اجرایی کند. برنامههای قدرتمند و کابردی زیادی برای مک وجود دارد که برای آیفون و آیپد منتشر نشدهاند. قطعا اگر اپل امکان پورت آسان برنامههای مک به آیپد را امکان پذیر کند، آیپد برای بسیاری از کاربران جذابتر خواهد بود.
۷- اضافه کردن ویژگیهای آیپد به آیفون
برخی از ویژگیهای مبتنی بر جسچر نیاز است که از آیپد به آیفون راه یابند. ویژگی تصویر در تصویر نیز برای آیفون XS مکس نیاز به نظر میرسد. اپل همچنین میتواند قابلیت کشیدن و رها کردن بین برنامهها را به آیفون اضافه نماید.
۸- قابلیت سفارشی سازی هوم اسکرین
بیش از ده سال است که هوم اسکرین یک قالب را دنبال کرده است و این مسئله به خصوص بر روی آیفون XS مکس و آیپد پرو خوشایند نیست. ما باید بتوانیم که هوم را آنطور که میخواهیم تنظیم کنیم. در دستگاههایی با صفحه نمایش بزرگتر ما نیاز به یک سیسم شبکهای غنیتر داریم. صفحه نمایش ۱۲.۹ اینچی آیپد پرو فضای خالی بسیار زیادی دارد و از این فضاها میتوان برای تجربه بهتر از سیستم عامل استفاده کرد.
اپل در حال حاضر یک صفحه را به ویجتها اختصاص داده است. اگر امکان ترکیب این صفحه با هوم اسکرین وجود داشته باشد بسیار کابردیتر خواهد بود. اگر اپل امکان حذف نام آیکونها و همچنین تنظیم آزادانه آنها را به ما بدهد عالی خواهد شد.
۹- آزادی بیشتر USB-C
آیپد پروهای جدید با کانکتور USB-C عرضه شدند که یک تغییر بزرگ از لایتینگ به حساب میآید. با وجود اینکه با USB-C میتوان کارهای بسیاری کرد اما اپل آن را محدود کرده است. به طور مثال شما زمانی که به این پورت یک فلش را وصل میکنید هیچ اتفاقی نمیافند. برنامه Files آن را نمیتواند بخواند یا اطلاعاتی به آن منتقل کند. در iOS 13 اپل باید پشتیبانی از حافظههای خارجی را به طور پیش فرض اضافه کند. این میتواند قدمی بزرگ در راه طولانی تبدیل کردن آیپد به کامپیوتر باشد.
همین شرایط برای مانیتور نیز وجود دارد. آیپد پرو میتواند به یک مانیتور ۴K تا ۶۰ هرتزی متصل شود. اما این ویژگی به چند مانیتور محدود میشود. حتی خروجی ۱۰۸۰p نیز خوب است اگر اپل میخواهد اجازه اتصال صفحه نمایش دوم را به آیپد بدهد.
به طور پیش فرض صفحه نمایش دوم فقط یک منعکس کننده صفحه نمایش آیپد پرو است. برنامهها برای اینکه محتوای خاصی را در مانیتور دوم نمایش بدهند نیاز به کد سفارشی دارند. با این حال مانیتور دوم تنها برای مشاهده است، حتی اگر لمسی باشد. نمیتوانید با آنچه که روی صفحه نمایش است ارتباط برقرار کنید. با اضافه شدن پشتیبانی از موس و ترک پد، پشتیبانی واقعی از صفحه نمایش دوم میتواند آیپد پرو را به یک ابزار بسیار کاربردیتر بدل کند.
۱۰- Files به یک برنامه مدیریت فایل واقعی تبدیل شود
برنامه Files با iOS 11 عرضه و وعده داده شد که یک سیستم مدیریت فایل جدید به آیفون و آیپد خواهد بود. این سرویس امکان ذخیره سازی ابری و محلی را امکان پذیر میکند. اما کاربردی مثل آنچه که برنامه ریزی شده بود، نداشت.
استفاده از برنامه Files به خوبی Dropbox نیست. علاوه بر این بخش ذخیره سازی فایل در حافظه داخلی اصلا خوب عمل نمیکند. شما راه آسانی را برای ایجاد سیستم پوشهای و اضافه کردن فایلها در حافظه داخلی ندارید.
اپل اگر میخواهد که آیپد پرو جدیتر مورد توجه قرار گیرد و برای خلاقیت و بهرهوری از پروژهها از آن استفاده شود، باید کار بیشتری روی Files انجام دهد. تفاوتی نمیکند که فایل چه چیزی باشد، متن، صدا یا ویدیو، کاربر باید بتواند به راحتی با آنها کار کند و البته یک روش قابل فهم برای ذخیره و به اشتراک گذاری آنها ارائه دهد.
خواستههای شما از iOS 13؟
ویژگیهایی که شما از iOS 13 میخواهید چیست؟ چه قابلیت یا ویژگی میتواند سیستم عامل ۱۳ iOS و آیفون و آیپد را کاربردیتر کند؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.