همه ما قبلا شنیدهایم که قبل از پر شدن دستگاه آن را از شارژ بیرون بکشید که باتری آسیب نبینید. یا برای افزایش عمر باتری باید اپلیکیشنها را ببندید. در حال حاضر گوشیهای هوشمند یکی از فراگیرترین لوازم اکترونیکی جهان است. در نتیجه تعداد نظرات زیادی درباره نگهداری بهتر دستگاه وجود دارد. با توجه به این موضوع، برخی نظرات شناخته شده وجود دارند که ما در این مطلب به بررسی آنها برای اپل پرداختهایم.
بستن تمامی اپلیکیشنها را متوقف کنید!
اولین مورد این لیست یک نکته قدیمی است. با وجود اینکه پاسخهای واضح و شفافی در این باره داریم اما مردم هنوز هم علاقه وافری به بستن اپیلیکیشنهای پس زمینه خود دارند. کریگ فدریگی، نایب رئیس ارشد اپل در بخش مهندسی نرم افزار است و در این باره به ایمیل یکی از مشتریان پاسخ داده که در اصل این ایمیل به آقای تیم کوک فرستاده شده بود و وی به معاون ارشد خودش ارسال کرد. آقای فدریگی به طور قطعی ضرورت بستن اپلیکیشنها را رد میکند. این مشتری از تیم کوک پرسیده بود که وی اپلیکیشنهای پس زمینه را میبیندد و این کار ضروری است که نایب رئیس ارشد مهندسی نرم افزار اپل با نه و نه پاسخ وی را داده بود.
جواب نه و نه کریگ برای ما کافی است اما بیاید باز هم از زوایای دیگر به آن نگاه کنیم. اپلیکیشنهایی که اخیرا باز کردهاید در حالت کم مصرف قرار میگیرند و در واقع تاثیری روی باتری شما ندارند. از سوی دیگر زمانی که شما به طور کلی یک برنامه را میبندید برای باز کردن مجدد آن به قدرت پردازنده بیشتری نیاز دارید و اطلاعات مورد نیاز مجدد باید روی رم کپی شوند که این خود باتری بیشتر را میطلبد.
البته شبکههای اجتماعی همانند فیسبوک که منابع نسبتا زیادی را طلب میکنند، بستن آنها بدون غیر فعال کردن تازه سازی برنامه در پس زمینه فایدهای ندارد. همچنین در مورد اپلیکیشنهایی که از لوکیشن شما استفاده میکنند محدود کردن آنها میتواند عمر باتری را بهتر کند. غیر فعال کردن ویژگی Share My Location آیفون نیز میتواند تاثیر مثبتی روی عمر باتری شما داشته باشد. فعال بودن قابلیت Bluetooth Sharing که برای تبادل اطلاعات بین دستگاههای بلوتوثوی همانند گجتهای پوشیدنی استفاده میشود نیز حتی اگر اپلیکیشن مربوطه آنها باز نباشد، تاثیر اندکی روی عمر باتری شما دارد.
اگر فکر میکنید برنامهای تاثیر مخربی روی باتری شما دارد به راحتی با تغییر این مجوزها میتوانید آن را رفع کنید. در مرحله اول مصرف باتری برنامه را در پس زمینه با مراجعه به General=>Battery در تنظیمات بررسی کنید. در این صفحه با زدن روی هر اپلیکیشن زمان فعالیت روی صفحه و پس زمینه نمایش داده میشود و درصد کلی نیز قابل مشاهده است.
شما از صفحه اصلی تنظیمات و قسمت Privacy میتوانید دسترسی به موقعیت مکانی را تغییر دهید. برای این کار روی Location Services بزنید و برنامههای مورد نظر را محدود کنید یا به طور کلی این ویژگی را غیر فعال کنید. برنامههایی که مداوم از مکان شما استفاده میکنند باعث کاهش عمر باتری میشوند. البته تغییر دادن این تنظیمات ممکن است برای شما مشکل ساز شود، به طور مثال اگر مکان یابی را برای برنامه ویز غیرفعال کنید این برنامه دیگر کاربردی ندارد و یا اگر رفرش شدن تلگرام را در پس زمینه غیر فعال نمایید، دیگر در صورت دریافت پیغام جدید و بسته بودن اپلیکیشن، نوتیفیکیشن دریافت نمیکنید. اگر اپلیکیشنی واقعا روی باتری شما تاثیر میگذارد این محدودیتها را برای آن اعمال نمایید.
و البته قابلیت روشنایی خودکار و True Tone نیز روی باتری شما تاثیر گذار هستند و فعال کردن آنها میتواند به بهبود عمر باتری شما منجر شود. همچنین زمانی که نیازی به وای-فای ندارید آن را خاموش کنید، البته زمانی که روی آیکون وای-فای در کنترل سنتر میزنید فقط غیر فعال میشود و برای خاموش کردن آن به تنظیمات مراجعه نمایید.
خلاصه: اپلیکیشنها را نبندید و با بررسی مصرف باتری آنها و اعمال محدودیت، آنها را کنترل کنید و از ویژگی روشنایی خودکار استفاده نمایید.
گوشی خود را شبها شارژ نکنید!
ما داستانهای زیادی مربوط به داغ شدن بیش از حد باطری گوشیهای هوشمند شنیدهایم اما معمولا ارتباطی به نقص تولید گوشی هوشمند نداشتهاند. و اینکه نباید نگرانی درباره این مشکل زمانی که گوشی هوشمندتان را در شب به شارژ میزنید، داشته باشید. باتریهای طبیعتا هنگام شارژ از خود گرما تولید میکنند و هنگام شارژ دقت کنید که دستگاه تهویه خوبی داشته باشد که باعث افزایش عمر باتری میگردد و همچنین در نزدیکی مواد قابل اشتعال، دستگاه را به شارژ نزنید. گوشیهای هوشمند امروزی از جمله آیفون، زمانی که باتری به ۱۰۰ درصد شارژ میرسد عملیات شارژ باتری را متوقف میکنند و این شاید شرایط را خوب جلوه دهد. اما در واقع این ویژگی قسمتی از ماجرا را حل میکند و شارژ شبانه گوشی عمر باتری را کاهش میدهد.
اولین چیزی که باید در نظر بگیریم این است که ما با باتریهای لیتیوم یون، مانند آنهایی که در آیفون استفاده شده، روبرو هستیم و عمر مفیدشان بر اساس تخلیه و شارژ کامل است. این بدان معنا نیست که شما حتما باید آیفون خود را کاملا تخلیه و سپس ۱۰۰ درصد شارژ کنید. به طور مثال اگر آیفون شما از ۹۰ درصد به ۴۰ درصد برسد، سپس تا ۹۰ درصد شارژ شود و مجدد به ۴۰ برسد یک چرخه گذشته است و صد درصد ظرفیت باتری استفاده شده است. باتری آیفون حدود ۵۰۰ چرخه شارژ عمر دارد.
مورد بعدی که باید بدانید این است که باتریهای لیتیوم یون افراط را دوست ندارند، نه دما بالا و نه شارژ زیاد. اپل دمای ۳۲ تا ۹۵ درجه فارنهایت را برای آیفون قابل قبول دانسته است. از نظر ظرفیت اپل هیچ توصیه خاصی نداشته است و این احتمالا بر اساس فلسفه کاربر پسندی دستگاه بوده است و آسیب جدی به باتری نمیزند. باتریهای لیتیوم یون به محدوده ۳۰ و ۸۰ درصد هنگام استفاده علاقه دارند.
بنابراین زمانی که گوشی شما در شارژ ۱۰۰ درصد پروسه شارژ را متوقف میکند، شرایط ایده آلی برای ماندن نیست چون هنگام شب باز هم سطح باتری کاهش مییابد و شارژر مجددا شروع به کار میکند. با توجه به نتیجه تحقیقات انجام شده در این زمینه، این شرایط با شارژرهای سریع بدتر میشود.
ما میدانیم، باتریها پیچیده هستند و عمر آنها برای ما مهم هستند، از طرف دیگر نمیتوان همیشه شرایط ایده آل را برای آنها ایجاد کرد اما تا جایی که میتوانید نکات زیر را رعایت کنید:
- شارژ شبانه خطرناک نیست اما پر نگه داشتن باتری در یک زمان طولانی باعث کاهش عمر باتری میشود
- در صورت امکان، هنگام شارژ شبانه از شارژرهای معمولی استفاده کنید نه شارژرهای سریع
- آیفون خود را در دمای ۳۲ تا ۹۵ درجه فارنهایت (-۱ تا ۳۵ درجه سانتی گراد)
- اگر قصد کنار گذاشتن گوشی هوشمندتان را دارید و زمان طولانی قرار است خاموش بماند، شارژ آن را به ۵۰ درصد برسانید و سپس خاموش کنید
- شارژ باتری خود را بین ۳۰ تا ۸۰ درصد نگه دارید
لازم به ذکر است که انجام هیچ کدام از این کارها نمیتواند باعث مرگ یا زندگی باتری شما شود اما همانند تغذیه یک فرد با غذاهای پر کلسترول و استفاده از سیگار در مقابل غذاهای سالم و زندگی دور از دخانیات است.
فقط از شارژرهای تایید شده اپل استفاده کنید
حالا به قسمت شارژرهای تایید شده اپل میرسیم، بخشی که شاید بسیاری آن را دوست نداشته باشند اما این یکی میتواند بحث مرگ و زندگی باتری شما باشد.
این خیلی ساده است، از محصولاتی که “made for iPhone | iPad | iPod” ندارند استفاده نکنید. تهیه شارژر بیکیفیت شاید از نظر مالی و کوتاه مدت انتخاب درستی به نظر برسد اما در دراز مدت ممکن است باعث کاهش عمر باتری شود و شاید باعث انفجار دستگاهتان! اگر در شرایط اورژانسی هستید از شارژرهای متفرقه استفاده کنید در غیر این صورت اصلا سمت آنها نروید چون شارژرهایی که گواهی MFi را ندارند همانند یک طاعون برای دستگاه شما هستند.
گواهی MFi مخفف “Made for iDevice” است که از سال ۲۰۰۵ مطرح شد و شما را از سوختن، اتصال کوتاه و سایر مشکلاتی که شارژر برای دستگاه شما ایجاد میکند، دور نگه میدارد. شارژر معیوب میتواند امنیت شخصی شما و دستگاهتان را به خطر بیاندازد. یک گروه ایمنی در زمینه لوازم الکترونیکی مصرفی در انگلستان، ۵۰ شارژر بدون گواهی MFi را آزمایش کردند که ۴۹ـتای آنها کاربر را در معرض خطر شوک الکتریکی یا آتش سوزی قرار میداد!
اگر شارژر ۵ واتی آیفون که ضعیف است شما را راضی نمیکند گزینههای امنی برای ارتقا وجود دارند. شما میتوانید از آداپتور ۱۲ واتی اپل استفاده کنید. آیفونهای جدیدتر که از شارژ سریع پشتیبانی میکنند با شارژرهای ۱۸ واتی نیز سازگار هستند. ممکن است شما از آداپتورهای قدرتمندی استفاده کنید اما آنها آیفون را سریعتر شارژ نمیکنند. برندهای بسیار دیگری هم هستند که گواهی MFi را دارند. برند مورد علاقه من در این زمینه Anker میباشد که سالیان سال است از شارژر دسکتاپش که ۶ پورت دارد و شارژر فندکی آن در ماشین استفاده میکنم.
خلاصه: از شارژرهایی که گواهی MFi ندارند هرگز استفاده نکنید.
حتی آیفون هم نیاز به آنتی ویروس دارد!
از لحاظ فنی آیفون هم ممکن است ویروس بگیرد اما این مسئله بسیار سخت رخ میدهد و دو راه برای این اتفاق وجود دارد.
- یک اپلیکیشن آلوده از فیلترهای امنیتی اپل بگذرد و در اپ استور قرار بگیرد
- شما یک دستگاه جیلبریک شده دارید و یک اپلیکیشن یا توییک مخرب از منابع غیر امن نصب میکنید
از آنجایی که یک ویروس برای اجرا شدن نیاز به نصب شدن روی دستگاه دارد و روی iOS موارد خیلی سخت نصب میشوند، برای ویروسی شدن دستگاه دو راه وجود دارد. البته در گذشته مشکلاتی وجود داشت ولی iOS در حال حاضر به بلوغ خوبی رسیده است و در صورت بروز مشکل نیز با وجود آسانی آپدیت دستگاههای iOS، اپل میتواند با یک به روزرسانی مشکل را رفع کند.
البته اوضاع برای کابرانی که دستگاه خود را جیلبریک میکنند کمی ریسکیتر است. اشتباه نکنید جیلبریک به نتهایی نمیتواند دستگاه شما را ویروسی کند اما نصب برنامههای مخرب میتواند برای شما مشکل ساز شود، پس از منابع معتبر اپلیکیشنها و توییکها را دریافت نمایید.
اما اگر گرفتار این پنجرههای پاپ آپ مزاحم یا پیامهای متنی از طریق ایمیل شدیم چکار کنیم؟ در واقع این مسائل هیچ مطابقتی با تعریف واقعی ویرویس ندارند و به راحتی با راهنمایی زیر میتوانید از آنها رهایی پیدا کنید.
۱- برای خلاص شدن از دست پنجرههای پاپ آپ در سافاری، پنجره و برنامه رو ببندید و به مسیر مقابل بروید. Settings > Safari > Clear History and Website Data و سپس از پنجره پاپ آپ باز شده مجددا Clear History and Website Data را انتخاب نمایید.
۲- هرگز روی لینکها و متونهای دریافتی از ایمیلها تپ نکنید و اطلاعات حساستان را در صفحههای باز شده وارد نکنید. یکی از ایمیلهای که اخیرا نیز زیاد شده، اطلاعیهای به ظاهر از سمت اپل است و از شما اطلاعات اپل آیدیتان را میخواهد و وقتی که آن را وارد کنید اپل آیدی شما هک خواهد شد.
۳- همیشه سیستم عامل و اپلیکیشنهای خود را به روز نگه دارید. رفع باگها و بهبود عملکرد عموما قسمت مهمی از به روزرسانیها هستند.
اپل گوشی هوشمند شما را کند میکند که مجبور به ارتقا و به روزرسانی شوید
یکی از شایعاتی که همیشه وجود دارد تعمد اپل در کند کردن دستگاه میباشد. اپل نیز این موضوع را پذیرفته و گفته که این کمپانی برای محافظت از سخت افزار گوشیهای قدیمی سرعت آنها را کم میکند.
البته چیزی که اپل پذیرفته با مواردی که مردم ادعا میکنند متفاوت است. توضیح اپل برای محافظت از سخت افزار و باتری فرسوده آیفونهای قدیمی منطقی به نظر میرسد. برخی اعتقاد دارند که اپل این کار را برای نصب آپدیتهای جدید و خرید آیفون جدیدتر انجام میدهد که نگاهی توطئه آمیزی است!
در واقع هیچ مدرک محکمی بر خلاف ادعای اپل وجود ندارد و از سوی دیگر اینکه یک سیستم عامل بدون آپدیت پایدار بماند، یک خواسته دور از ذهن است. همانطور که قبلا هم گفته شد، به روزرسانیها بسیار مهم هستند زیرا آنها به طور مداوم آسیب پذیریها و باگها را رفع میکنند و باعث امنتر و پایدارتر شدن دستگاه شما میشوند. زمانی که من در خدمات کامپیوتری مشغول به کار بودم، دستگاههایی که دارای ویروسهای خطرناک بودند معمولا سیستم عاملشان دیگر آپدیت نمیشد، همانند XP.
سیستم عامل را به عنوان سیستم ایمنی بدنتان و آپدیت را به عنوان واکسن در نظر بگیرید. اگر شما در یک حباب زندگی کنید بدون هیچ ورودی، قطعا زمانی که شما از حباب خارج شوید بدن شما به ورطه مرگ کشیده میشود چون بدنتان هیچ مقاومتی در برابر تهدیدات کوچک و بزرگ ندارد.
در این سناریو شما چیزی از دست نمیدهید چون آپدیتها رایگان هستند. اپل معمولا تا ۵ سال بعد از عرضه دستگاه به روزرسانی نرم افزاری برای آن عرضه میکند. بنابراین اگر دستگاه شما تا آن زمان دوام بیاورد، میتوانید از به روزسانیهای آن بهره ببرید. این بیشترین زمان عرضه آپدیت نرم افزاری بین گوشیهای هوشمند است و یک نکته مثبت برای کوپرتینوییها به حساب میآید.
اگر شما احساس میکنید دستگاهتان کمی کند شده و به روزرسانی در انتظار دارید میتوانید موارد زیر را انجام دهید.
۱- آپدیت را نصب کنید
۲- مطمئن شوید که حداقل ۱ یا ۲ گیگابایت فضای خالی در دستگاه داشته باشید
۳- آیفون را هارد ریست کنید. برای آیفونهای دارای دکمه هوم، این دکمه را همزمان با پاور نگه دارید تا لوگوی اپل را ببینید. برای آیفونهای جدیدتر که دکمه هوم ندارند، دکمه کم کردن صدا و دکمه پاور را نگه دارید.
۴- از اطلاعات خود بکاپ بگیرید و دستگاه را به حالت کارخانه بازگردانید
ایرپاد سرطان دچار شما میکند!
ما در آینده یک مقاله کاملتر در این باره در اختیار شما قرار میدهیم اما حالا یک نگاه گذرا به آن داریم. ایرپاد و تمامی هدفونهای بیسیم میدان الکترو مغناطیس دارند، همانند یک گوشی هوشمند و هر دستگاه دیگری با اتصال بیسیم از جمله رادیو ماشین! ایالات متحده آمریکا قوانین سخت گیرانهای در این باره دارد و محدودیتی را برای هر دستگاه که کاربر میتواند انرژی آن را جذب کند، قرار داده است. این آهنگ جذب ویژه یا SAR نامیده میشود و میزان جذب انرژی توسط بدن زمانی که در معرض پرتوهای رادیویی است را مشخص میکند. ایرپاد نیز شامل محدودیت SAR میشود چون این دستگاه در ایالات متحده آمریکا فروخته میشود. البته مشکلات اساسی در مورد نحوه اندازه گیری SAR وجود دارد که یک نقص بالقوه میباشد و مربوط به چگونگی اولین اندازه گیری در ۱۹۸۰ میلادی است.
هیچ دادهای وجود ندارد که نشان دهد دستگاههای بیسیم همانند ایرپاد خطری برای سلامتی هستند اما هیچ مطالعات جامعهای نیز در این زمینه رخ نداده است. اغلب دانشمندان بر این باورند که قرار گرفتن به مدت طولانی در معرض میدان الکترو مغناطیسی میتواند موجب سرطان و سایر اثرات نامطلوب روی سلولهای زنده شود، و همه موافق اینکه هدفونهای بیسیم این کار را با شما میکنند، نیستند.
بنابراین حکم چیست؟
از آنجایی که ایرپاد با قوانین ایالات متحده آمریکا روبرو میباشد، بعید است که سیگنالهای آن به طور بالقوه به ما آسیب برساند. از سوی دیگر اگر ما ایرپاد را هم حذف کنیم، میدانهای الکترو مغناطیس متعدد دیگری در اطراف ما هستند که دوری از آنها تقریبا غیر ممکن است.